Lindeman

29 juni 2022 PIZZADAG BIJ LA BARACCA

Elke week op donderdag is er PIZZADAG bij La Baracca op de Lindeman vanaf 17 uur tot en met 21 uur.
Je moet u wel vooraf inschrijven wil je hier iets komen eten.
* pizza Margherita €8
* pizza Salame €9
* pizza Prosciutto Cotto 9€
* pizza Quattro Stagioni 10€
* pizza Tonno €12
* Pizza Calzone €12
Keuze genoeg even een belletje doen naar Claudia en aanschuiven voor de vers gebakken PIZZA.
LAAT HEM SMAKRN

LA BARACCA POPULIERENSTRAAT 11 3550 LINDEMAN21 juni 2022 Aanleg nieuwe fietspad beide zijden van de Kolderstraat


Sinds een dikke week zijn dan de werken gestart in de Kolderstraat met de werken aan het nieuw aan te leggen fietspad ditmaal aan de overzijde. Het zal vooral veel veiliger zijn voor de fietsers vooral in die scherpe bochten. Ondertussen zullen de klinkers nog geplaatst worden en de afwerking volbracht worden.

9 juni 2022  GEEF JE MENING OVER RUP SPORTPARK LINDEMAN 

Het lokaal bestuur wil een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Sportpark Lindeman – scouts De Perenboom’ opmaken. Zo’n RUP kent een bestemmingscategorie toe aan percelen en gebieden (bv. wonen, recreatie, bos, …).

De site sportpark Lindeman is de uitvalsbasis van verschillende sportverenigingen en is daarnaast de vestigingsplaats van de Selimiye Moskee. Vandaag bevinden enkele delen, die een recreatieve functie vervullen, zich in parkgebied. Een gelijkaardig probleem doet zich voor bij Scouts ‘De Perenboom’. De lokalen liggen namelijk in natuurgebied. Hiervoor wil het RUP een planologische oplossing bieden. Het natuur- en parkgebied dat verdwijnt, zal worden gecompenseerd door een bebost perceel achter kasteel Meylandt om te zetten naar een zachte (natuur)bestemming. Zo zorgen we voor een positieve openruimtebalans.

De opmaak van een RUP is een lang proces. De verschillende processtappen vind je terug in de procesnota. De startnota is de eerste stap in de opmaak van een RUP en geeft enkele planopties aan. Op basis hiervan kunnen inwoners en officiƫle instanties hun mening geven. De publieke raadpleging en adviesronde loopt van 1 juni t.e.m. 31 juli 2022. De start- en procesnota kan je in het gemeentehuis of op onze website inkijken.

Om onze inwoners te betrekken bij deze procedure, organiseren we een participatiemoment. Je hebt er de mogelijkheid om vragen te stellen en de kans om eventuele bezorgheden te uiten en actief mee te denken. Het participatiemoment krijgt de vorm van open zitdagen in het Wijkcentrum Lindeman (Galgenbergstraat 55). Je kan er binnenlopen op maandag 20 juni (13.30–20 uur) of donderdag 23 juni (9-12, 18-20 uur).

Opmerkingen en suggesties kan je schriftelijk bezorgen aan het college van burgemeester en schepenen (Heldenplein 1, 3550 Heusden-Zolder), per mail naar omgeving@heusden-zolder.be of tegen afgiftebewijs op het gemeentehuis van Heusden-Zolder. Info: Team Ruimtelijk Beheer & Woonbeleid – 011 80 80 80


28 mei 2022 Eerste Lindefeest op Lindeman

Deze avond kon dan de eerste editie van het LINDEFEEST  kon plaatsvinden op Lindeman, dit op het pleintje aan de kerk. De leden zorgden in de namiddag al dat alles mooi klaar stond en dat met de aankomende avond 19 uur het volk ontvangen kon worden.
Zomerse sfeer met sangria - jenevers - frisdranken - wijn - bier - rosticini - pizza - koffie en gebak - schminkstand. Ideale gelegenheid om bij te praten met vrienden, buren en familie. Iedereen genoot er van want LINDEMAN staat voor gezelligheid en open voor iedereen.
Foto's met dank aan Lambert Reynders

27 mei 2022 LENTEFEEST - EETFESTIJN bij DIYANET Selimiye Moskee dag 3

Ook in de Selimiye moskee van Heusden Zolder had afgelopen dagen een heus eetfestijn plaats.
Maar hier was het vandaag de laatste dag. drie dagen waar zoveel publiek kwam opdagen voor de gezelligheid onder elkaar en vooral om al het lekkers dat de Turkse vrouwen klaarmaakte om dit Lentefeest - Eetfestijn te doen slagen  ook zo met de plaatselijke markt die mooi en fijn was om te bezoeken. Ook de kinderen konden hier zich echt uitleven met allerlei zaken.
Gewoon PERFECT voor iedereen, dank u Erkan en jouw hele team om dit zou mooi te organiseren. 
Dank aan Lambert voor de foto's

26 mei 2022 LENTEFEEST - EETFESTIJN bij DIYANET Selimiye Moskee dag 2


Vandaag was dag 2 van het Lentefeest aan de Diyanet Moskee, ik moet zeggen alles weer piekfijn in orde en alles was mooi in orde gemaakt. Het was een drukte vandaag wellicht de topdag van deze driedaagse. Heel het team was goed georganiseerd en zorgde dat iedereen alles op tijd had en er waren weinig lange wachtbeurten te bespeuren aan de  verkoopplaatsen.  Ook moet ik zeggen dat de vrouwen goed gezorgd hebben voor alles klaar te maken PROFICIAT hiervoor.
Morgen is de afsluiter van deze driedaagse, je kan nog naar het lentefeest gaan tussen 13uur en 20 uur.

25 mei 2022 LENTEFEEST - EETFESTIJN bij DIYANET Selimiye Moskee dag 1

De eerste dag na een 2 tal jaar door corona zonder  dit lentefeest was iedereen weer blij dat de start omstreeks 12 uur werd gegeven. Een hele organisatie om dit evenement te laten doorgaan, zo was er enorm veel aandacht besteed aan al het lekkers dat de vrouwen samen klaarmaakte. Een heel werk waar  al vroeg in de voormiddag mee gestart werd. Maar  er waas ook veel aandacht voor de kinderen met springkasteel, een plaats waar ze met kleine quads mochten zijden op een parcours en vele andere.
Thee & koffie of frisdrank kon je drinken met de vrienden en tussendoor een hapje eten en de grote tent stond klaar mocht er een bui vallen dan kon je schuilen voor de regen.
En dan was er de grote markt die in tentjes werd  gehouden zodat iedereen en alles mooi droog bleef.

Iedereen is van harte welkom op het jaarlijks lentefeest-eetfestijn.
Dit zal nog plaatsvinden op
donderdag 26 mei van 13 uur tot en met 21 uur
vrijdag 27 mei van 13 uur tot en met 21 uur
en je kan uitgebreid genieten van de Turkse keuken, 
Vrije toegang.
 Selimiye Moskee, Valentinusstraat 61, 3550 Heusden-Zolder. IEDEREEN WELKOM en geniet van de TURKSE GASTVRIJHEID


24 mei 2022 MEIMAAND = FEESTMAAND op Lindeman!Eerst bloemenactie, toen het Wereldfeest en vorige dinsdag onze seniorennamiddag. We genoten in La Baracca van lekkere broodjes en taart. Nadien speelden we bingo. Wat hadden we een plezier. We sluiten deze maand af met morgen het Lindefeest (wijkfeest) Lindeman. Kom zeker allemaal af vanaf 19 uur. Er zijn lekkere drank - en eetstokjes. En er komt een clown, schminkstand en photobooth. Dit allemaal georganiseerd door de werkgroep Sint-Maartensvuur. Dus mis het feestje van het jaar niet!!!
Met veel dank aan Sandra Wijkwerking Lindeman & Veerle Philips en Bram Coppens.

25 mei 2022 ZATERDAG 01 oktober  IN HET CASINO 24 mei 2022 Meimaand = groenmaand op Lindeman!Meimaand = groenmaand op Lindeman! Zo hebben we op 4 mei meer dan 300 zaadbommen in de wijk geplaatst die de kinderen eerst hebben gemaakt samen met het Berenhuis. Hier komen de volgende maanden mooie bloemetjes uit. Op 11 mei zijn meer dan 50 bewoners bloemen komen kopen om hun tuintje op te fleuren. En als top of the bill hebben 20 volwassenen en 45 kinderen de hele wijk opgeruimd samen met Limburgs Landschap. Wat is het toch fijn op Lindeman. Met veel dank aan Sandra Wijkwerking Lindeman voor deze info en foto's. šŸ˜ŽšŸ„³#vanhtotz #lindeman


21 mei 2022 Lindefeest (wijkfeest) Lindeman

Op 28 mei is er het Gezellig wijkfeest voor de hele wijk!
Pleintje aan de kerk van Lindeman zaterdag 28 mei van 19u tot 01u30

Zomerse sfeer met sangria - jenevers - frisdranken - wijn - bier - rosticini - pizza - koffie en gebak - schminkstand.

Ideale gelegenheid om bij te praten met vrienden, buren en familie. Kom zeker langs, iedereen is welkom!

28  mei (zaterdagavond)  tussen 19:00-01:30

LINDE(WIJK)FEEST kom mee genieten18 mei 2022 WERELDFEEST op Lindeman met meer dan 180 aanwezige kinderen.Vandaag verzamelden alle kinderen van de wijk Lindeman en omstreken op """Wereldfeest in wijk Lindeman"". In totaal waren er door schatting zo'n 180 kinderen aanwezig en  ongeveer 250 volwassenen in een organisatie van  Sandra van wijkwerking Lindeman, Wendy Huis van het kind en afdeling welzijn en lokale economie Heusden-Zolder. Zo waren ook de burgemeester Mario Borremans aanwezig samen met schepen van jeugd Dirk Schops (beiden van G|O|E|D) en schepen Engin Ozdemier en Nico Geeraerts van Vooruit net als kinderkansenambassadeur, Alice Bolle  die zich volledig ten dienste stelde voor de jeugd en werken met bloem. 

Een mooie organisatie met veel amusement voor de kinderen. Neem nu Moed en Volharding met sportinitiaties , tal van gratis workshops die er gehouden werden.  Berenhuis maakte mooie tekeningen via een wasdrogertje waar de kinderen laaiend enthoesiast maakte;   dans- DjembĆ© spelen waar zelfs de ouders aan meededen. Voor de ouders was er een fairtrade cafĆ© en dan was er de eet-snoepstand die echt veel bezoekers kende. Ook Arktos met Leandro wist de jeugd bezig te houden met mini voetbal dat erg in en succesvol was.

Een te gekke namiddag voor de kinderen op wereldfeest Lindeman. Iedereen leverde fijne inspanningen die voor de kinderen de moeite waren om een mooie buitenspeeldag te hebben en te beleven. AAP & NEL die ook op het hele terrein rondliepen en de kinderen verwende en samen op de foto wilde met iedereen. DANK jullie allemaal en vooral Sandra en haar team van vrijwilligers die voor deze geslaagde namiddag gezorgd hebben. 18 mei 2022 Wees welkom op WERELDFEEST op de Lindeman


Op woensdag 18 mei van 14 tot 17 uur zijn alle kinderen van harte welkom op ons Wereldfeest aan Wijkcentrum Lindeman.
Je kan je er uitleven tijdens workshops en dans- en sportinitiaties of genieten van muzikale verhalen. De collega’s van Wijkwerking nodigen verschillende verenigingen uit om je warm te maken om meer te bewegen, creatief te zijn of aan te sluiten bij een vereniging of een andere leuke vrijetijdsbesteding.

De workshops zijn gratis. Voor 2 euro koop je een kaart waarmee je recht hebt op een heerlijk fris fairtradedrankje, een lekker stuk gebak en een mooi gadget. Ook de ouders vergeten we niet. Zij kunnen deelnemen aan de workshops of genieten van lekkers in het fairtradecafƩ.
Zak jij ook af naar Lindeman?
Info: Wijkcentrum Lindeman – 011 57 43 68 of 0470 66 49 4712 mei 2022
Boek over de geschiedenis van de lindeman  getiteld   ""VERHALEN VAN MENSEN""

* De inhoud van het boek gaat over "" VERHALEN VAN MENSEN "" 
- Het boek is geen geschiedenisboek maar een boek waar de geschiedenis op een doorleefde wijze gebracht wordt door de mensen van de Lindamanwijk en actoren die op de Lindeman een rol gespeeld hebben. De verhalen zijn levende herinneringen beschreven vanuit het perspectief van de betrokken persoon of personen ....
* Het boek is een opeenvolging van geheugenprojecties, herinneringen en anekdotes geĆÆllustreerd met mooie originele foto's en tekeningen die een extra dimensie aan het geheel geven. Het boek is een schat aan informatie.
* Het boek is een neerslag van interviews die de voorbije jaren zijn afgenomen door Rudi Coomans
* Francois Didden heeft deze 130 interviews hertaald en herschreven zonder veel af te wijken van de oorspronkelijke gedachten en bedoelingen van de vertellende mens. Het zijn authentieke verhalen verpakt in een mooi herinneringsboek.
* Het boek zal naar aanleiding van de herdenkingsfeesten uitgegeven en verkocht worden tegen de prijs van €25 (dit op basis van de voorlopige kostenberekening van drukwerk en inbinden). Gelieve tijdig in te tekenen  als je dit mooie en waardevolle boek wenst te bekomen.De gegevens delen we jullie nog wel ten gepaste tijdenVoor diegene die het nog niet weten ben ik al meer dan een jaar actief aan het werken met interviews  te doen met mensen van de Lindeman. Zo heb ik ondertussen al een 120 tal mensen  geĆÆnterviewd en foto’s bekomen uit hun mooie tijden op de Lindeman. Maar ik ben er zeker van dat ik ook nog vele personen  niet bezocht hebt door het feit dat ik niet weet wie er nog allemaal ooit gewoond heeft op de Lindeman. Zaakvoerders of speciale beroepen uitoefende en tal van andere.
Heb jij misschien nog een leuk verhaal uit de voorbije 70 jaar dan laat me gewoon hieronder een bericht zo van ….. Rudi neem eens met mij contact op ….  Dan doe ik dit wel.
Hoe is Lindeman ontstaan  tot de dag van heden zal een mooi boek worden, dus hoop ik ook die mensen te bereiken die ik nog niet ken of gecontacteerd heb.
Hartelijk dan