vrijdag 28 juli 2017

""MIRAKEL "" te Viversel, bewerkt en herschreven door Wim Hemerijckx

Wim Hemerijckx geboren op 2 februari 1938 in Ninove.
 In 1950 gaat hij naar het Jezuïetencollege in hartje Brussel en volgt er Grieks-Latijn op enkele passen van Manneke Pis en de Marollen.
In 1956 gaat hij naar Leuven Geneeskunde studeren.
In 1963 is hij geneesheer en specialiseert hij in de Inwendige ziekten, met onderspecialisatie nierziekten.
 In 1964 huwt hij met Viviane Paelinck waarmee hij vier kinderen heeft.
In 1970 begint hij aan het Virga Jesseziekenhuis te Hasselt een druk leven als geneesheer ten dienste van mensen met een ernstig chronische zieke.
In 1988 wordt hij hoofdgeneesheer en helpt hij voornamelijk de kwaliteit van de zorgverlening in het ziekenhuis bevorderen. De weekends worden minder druk en dit geeft hem de gelegenheid een cursus schilderen te volgen aan de Academie van Heusden-Zolder. Een nieuwe wereld gaat voor hem open.

Zijn pensionering in 2003 is een definitieve terugkeer naar de kunsten. Op de academie volgt hij na schilderen ook vrije grafiek, tekenen en zelfs enkele jaren beeldhouwen.  Daarnaast schrijft Wim ook zijn levenservaring ""Mémoires van een oen."" een stuk uit het boek staat hierboven.

Het ""Mirakel"" leeft in Viversel en omliggende streken. in 2005 was Wim al betrokken als schrijver in het ""Mirakel"" stuk, en nu de dag van heden was het ook logisch dat Wim met de herschrijving zich zou gaan bezig houden. Hij zegt met het interview dat we deden met Wim "" Een gemeenschap in de 21ste eeuw en dan nog zoiets ondernemen en weten dat heel Viversel hieraan meewerkt en zich belangeloos inzet."" Er zijn ook waarheidsgetrouwe feiten gebruikt zoals de hongersnood die in 1317 onze streek trof.  te schetsen hoe de inwoners van Viversel omgegaan zijn met het Mirakel. Hoe hebben ze het ervaren. Hij heeft het dan een beetje geromantiseerd door middel van het verhaal rond de twee geliefden Klara en Krein.  En hij heeft een schilderij gemaakt indertijd over het Mirakel. Dat hangt nu in de Val.

Reservatie: Kaarten kunnen gereserveerd worden telefonisch :
elke werkdag tussen 17u en 19u via het nummer 0478/06 46 33 via mail: reservatie@mirakelspelviversel.be
Elke eerste zondag van de maand van 14 u tot 18 u in de Val, Kerkstraat 106, Viversel
Prijs van de toegangstickets: Voorverkoop: 15€ Aan de kassa: 20€ meer info via website: www.mirakelspelviversel.be