donderdag 23 mei 2024

Dit jaar slaan Motorsportschool Zolder en Bikers’ Days de handen in elkaar

Belgian Masters of Endurance 🇧🇪 Dit jaar slaan Motorsportschool Zolder en Bikers’ Days de handen in elkaar met een uniek endurance kampioenschap.
DG Sport organiseert al vele jaren met een enorm succes de 6 Heures Moto in Spa en vorig jaar heeft Motorsportschool Zolder met succes ook THE ZOLDER 500 gelanceerd en dit jaar wordt hier de Zolder 5 Hours aan toegevoegd. Deze wedstrijd is de enige kans om op zaterdag te racen in Zolder zonder dB-beperking.

Met deze 3 leuke wedstrijden zou het zonde zijn om daar verder niets mee te doen. En daarom hebben Hans en Flo besloten om in 2024 samen de BELGIAN MASTERS of ENDURANCE op poten te zetten.

Beide organisatoren organiseren ieder hun eigen wedstrijden met eigen reglementen maar er wordt een gezamenlijk klassement opgemaakt. De punten worden gegeven op basis van het algemene klassement en er wordt, naast een geweldige wisselbeker, ook heel mooie prijzenpot voorzien.

Voorlopig zit er al € 10.000 in de prijzenpot maar die kan nog aangroeien. Het kampioenschap zal voornamelijk betwist worden met Superbikes maar we voorzien ook een apart klassement voor de Supersports en de Trophy.
Na afloop van de 6 Heures Moto zal er een drink worden georganiseerd met de prijsuitreiking.
Alle info op www.mastersofendurance.be
Kalender :
15 juni ZOLDER 5 HOURS
1 augustus THE ZOLDER 500
22 september 6 HEURES MOTO Spa-Francorchamps
Dank aan Motorsportschool Zolder voor deze info en foto