zondag 10 september 2023

Goodyear FIA European Truck Racing ChampionshipVandaag onder een bloedhete hemel werden ronde drie en vier afgewerkt van de Truckrace. Veel volk ondanks de hitte was er om zowel op het circuit als ernaast de sfeer van verbrand rubber of de uitlaatgassen van de mastodonten te ruiken.

Grote overwinnaar bij de FIA Truck was Norbert Kiss. In de derde race van de vier races werd de wedstrijd na 9 ronden afgevlagd. Een trucker had de turbo van zijn truck opgeblazen en de baan moest schoon gemaakt worden. Het oliespoor dat werd achtergelaten kon niet binnen de tijd opgelost worden en zo werd Norbert Kiss als winnaar uitgeroepen.

In de vierde race van de dag worden de rollen omgekeerd, De top acht wordt omgekeerd , dus dat betekent dat de eerste van de derde race op da achtste plaats start en de achtste in de derde race op de eerste plaats start. Dus wil Norbert Kiss ook de vierde race winnen moest hij aardig uit de hoek komen. Op de pole had het nummer 24 Steffen Faas plaatsgenomen met naast hem het nummer 11 André Kursim. Hoelang zou Norbert Kiss nodig hebben om van de achtste plaats naar de eerste op te rukken. Kiss heeft een paar lastige klanten voor hem met name Antonio Albacete, Jochen Lenz, Jochen Hahn en José Eduardo Rodrigues die gisteren al een race wist te winnen. In de derde van de 12 af telegggen ronden was Kiss al opgerukt naar de 4de plaats.

Faas nog altijd leider moest alle zeilen bijzetten om Kursim achter zich te houden. In de 6de ronde wist Kiss zich al op een 2de plaats te nestelen.Endan slaat het noodlot toe voor Faas, had hij teveel gevergd van zijn machine feit is wel dat hij de pitlane moet opzoeken en de strijd staken. Voor Norbert Kiss een koud kunstje om zijn truck over de meet brengen als eerste. In de stand om het Europees kampioenschap verstevigd Norbert Kiss zijn leisderschap. Kiss telt nu 305 punten, tweede is Jochen Hahn met 236 punten en derde is Sacha Lenz met 209 Punten
De uitslag van de 3de race;
1 - 1 <> Norbert Kiss
2 - 3 <> Sacha Lenz
3 – 2 <> Jochen Hahn

De uitslag van de 4de race
1 – 1 <> Norbert Kiss
2 - 2 <> Jochen Hahn
3 - 38 <> José Antonio Rodrigues
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's
Hier is nog een fotoalbum van Bart Knops tijdens de Truckrace en de Porsche Benelux Cup