vrijdag 15 september 2023

Gemeente Heusden-Zolder heeft een droom! En die is sportief


Heusden-Zolder zet koers naar een dynamische visie: de sportiefste gemeente worden. Vandaag staat de gemeente in de startblokken met een duidelijke missie en een strategisch stappenplan voor lange en korte termijn.
Er leeft veel in de gemeente Heusden-Zolder. Toch ontbrak er tot nu toe een gemeenschappelijk verhaal dat de verschillende initiatieven en inspanningen vanuit de gemeente, organisaties en verenigingen samenbracht en versterkte. En dat terwijl Heusden-Zolder op allerlei vlakken enorm veel te bieden heeft, van sport tot cultuur en toerisme.
Daarom zijn we samen met een externe partner op zoek gegaan naar een manier om de troeven van onze gemeente in de verf te zetten. Intussen hebben we een traject doorlopen dat op verschillende momenten is getoetst bij zowel de bevolking als de beleidsmakers. De hamvraag: Hoe maakt Heusden-Zolder het verschil, vandaag en in de toekomst?

Een gezonde geest in een gezond lichaam.
“We willen de sterktes van onze gemeente- van historisch erfgoed en uitgestrekte natuurgebieden tot bruisende cultuur en unieke sportinfrastructuur – op een logische manier met elkaar verbinden” zegt burgemeester Mario Borremans. “De term ‘sportief’ gaat voor ons veel verder dan alleen het fysieke aspect. De ambitieuze slogan ‘ een gezonde geest in een gezond lichaam’ weerspiegelt dit. We willen de hele gemeente zowel fysiek als mentaal in beweging krijgen én houden.
Een belangrijke stap om dit uit te rollen is al gezet.

Anke Bongaerts werd aangeworven als eerste citymarketingmanager van Heusden-Zolder. Anke zal in deze rol verder werken aan een toekomstplan op lange termijn. “Want deze missie geeft ons ambitie. Het si een streefdoel dat we nooit helemaal kunnen bereiken, maar dat ons wel een basis geeft om op terug te vallen” licht Anke toe. “We doen heel graag een oproep aan alle verenigingen, organisaties en inwoners, jong en oud, om mee te bouwen aan dit verhaal. Niet alleen binnen Heusden-Zolder, maar naar héél Vlaanderen toe. Elke inwoner, elke bezoeker, elke toerist… moet onze gemeente met een goed sportief gevoel kunnen beleven” aldus nog Anke Bongaerts, citymarketingmanager van de gemeente Heusden-Zolder.

“ We kiezen er dan ook voor om cultuur, erfgoed en natuurbeleving op een sportieve manier te benaderen. Van H tot Z , Van Heusden tot Zolder maar ook van Hoofd tot Zolen of van Hart tot Ziel. Er zijn tal van mogelijkheden” zegt Mario Borremans. “Ook ondernemend Heusden-Zolder willen we op deze manier een welverdiend duwtje in de rug geven. Van inwoners en toeristen naar bedrijven tot horeca en handelaars.” Iedereen moet de vruchten kunnen plukken van onze nieuwe strategie”.

Het nieuwe logo van de gemeente Heusden-Zolder wordt onthuld.
Ook in de beeldvorming wil Heusden-Zolder de nieuwe ambitie mee overbrengen. “Ons nieuw logo weerspiegelt de frisse koers die Heusden-Zolder inslaat, “ legt Mario Borremans ons uit. “De playknop en het dynamische lijnenspel symboliseren beweging. Door bewust te kiezen voor kleine letters verleggen we de focus van het gemeentebestuur naar het kloppend hart van Heusden-Zolder: onze inwoners, ondernemers en verenigingen. De komende maanden vervangen we stelselmatig het vertrouwde logo door dit frisse nieuwe exemplaar. Druk dus op “Play” zegt Anke Bongaerts, “want Heusden-Zolder laat je niet onbewogen”

Uitnodiging op 30 september
De nieuwe Velodroom is natuurlijk ook een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van de gemeente. Er ligt helemaal in het verlengde van de gekozen strategie. “We willen dan ook graag alle inwoners uitnodigen om op 30 september dit schitterende nieuw bouwwerk te komen ontdekken” Zegt burgemeester Mario Borremans. “En we zetten ineens de daden achter onze woorden”. Het wordt een actieve dag voor elk wat wils; van gegidste rondleidingen door de velodroom tot sportdemo’s en een verhalende wandellus. We lanceren ook de ‘3550 van Heusden-Zolder’ , een collectieve loop-fietschallenge op circuit Zolder. We willen iedereen in beweging krijgen en deze strategie een vliegende start geven.

Na de gebruikelijke speechen van burgemeester Mario Borremans en Citymarketingmanager Anke Bongaerts volgde een kleine receptie en achteraf ook nog een rondleiding door de velodroom.
Dank aan Joseph Bams voor de foto's , tekst gemeente Heusden-Zolder waarvoor dank