woensdag 23 augustus 2023

De bolides van 24Hours of Zolder waren op het Heldenplein


Dit weekend is de hoogdag van het Belcar kampioenschap namelijk de 24 uren van Zolder. Maar voor dat de wagens aan hun etmaalrace beginnen worden al de wagens in Zolder onder politie begeleiding op het Heldenplein verwacht. Omstreeks 16 uur reden de eerste wagens het plein op gevolgd door al de wagens die dit weekend meerijden in deze uithoudingsrace. De ruim 40 deelnemers worden verwacht voor de verplichte briefing en worden de wagens gekeurd. Veel belangstelling voor deze parade wat zeker met het mooie weer te maken had. Maar we hebben een team uit onze gemeente dat maar liefst 7 piloten van Zolder afvaardigt. Het Convents Racing Team of kortweg het CRT zet 2 wagens in.
links fotoalbum van Frederique Jamart en daaronder  het fotoalbum van RB Fotografie
 
De BMW's E 90 325i met start nummers 50 & 60. Wagen 50 zal bestuurt worden door Vincent Convents. Steve Raymakers, Jarne De Meulder en Yannick Dupont. De andere BMW met nummer 60 zal worden bestuurt worden door Davy Convents, Celine Convents, Brandon Convents, Dirk Groen en Gino De Meulder. Als we vragen wat de verwachtingen zijn voor de race dan weet vader Davy ons e vertellen dat "als de BMW met het nummer zondag zonder stukken of brokken over de meet krijgen is ons weekend geslaagd. Ander is het voor de BMW 50 waar de meer ervaren gasten zitten, hun uitdaging is een podiumplaats uit de brand te slepen". Zondag om 16 uur weten we of ze in hun opzet geslaagd zijn.

Morgen worden de eerste vrije trainingen en kwalificaties gereden. In de vooravond is er nog de Superpole en om 21u50 tot 23u55 is de nachtrace. Morgen is de toegang trouwens volledig gratis.
Met veel dank aan Jpseph Bams voor verslaggeving en foto's
Ook zijn er 2 andere fotoalbums van RB Fotografie en Frederique Jamart waarvoor onze dank.