woensdag 23 augustus 2023

PRO BUREN is het beu.


 Heel veel sympathisanten die vandaag speciaal naar het Heldenplein waren gekomen om de mensen van het circuit Zolder een hart onder de riem te steken met het jarenlang ruziĆ«n over al dat niet veel lawaaioverlast op het circuit van Zolder. Ook de piloten gaven hun steun aan deze groep die gisteren een oproep lanceerden voor vandaag een protestactie te ondernemen.

Na het ontstaan van het huidige Circuit, en het vermaarde palmares, van wereldkampioenschappen te kunnen organiseren, kregen ze voortdurend de tegenwerking van hun naaste geburen. Elk geluid, was teveel. Circuit Zolder, paste zich steeds aan, naar hun wensen. Geluidsoverlast werd beperkt, en er werden zelfs weekends geschrapt. Vele watertjes werden er doorzwommen, om motorsport toch maar in Zolder te houden in de jaren ‘90. Samen met hun motorsport-aanhangers. Zo een accommodatie, mag je nooit meer verloren laten gaan!

Met de komst van de Velo-Drome gaan ze waarschijnlijk ook overlast hebben. Laat staan, dat ze ook over het BMX gebeuren (wat ook al een wereldkampioenschap gehad heeft met 50.000 bezoekers).

PRO BUREN, vraagt niet veel. Enkel.
STOP DIE ONZIN!


Wat is een Velo-drome zonder circuit, en vice versa?
Doe daarbij de investeringen voor RC, squash en aanverwanten, dan weet je dat je in de kweekvijver van circuit Zolder, goed zit. Met vaste waarden, zoals nu dit weekend, de 24 uren van Zolder, traditioneel. In Oktober de NWES finale met Anthony Kumpen en Marc Goossens. Team Longin die buiten Belgiƫ de motorsport kleurt. Jammer dat zij die er nooit waren toch niet tevreden zijn.

Het ongenoegen zat dan ook hoog, bij zowel Directie, als hun medewerkers, om een kleine staking te lanceren na aankomst op het Heldenplein. STOP DIE ONZIN!  Die enkelingen mogen het plezier van honderdduizenden, niet verknallen.

Met de 24 uren voor de boeg, en een ludieke actie van hun PRO BUREN, willen deze piloten hun sympathie betuigen. En hun steun geven , voor alles wat Zolder aanbelangt. Volledig buiten de Directie van Circuit Zolder om. Op eigen houtje. Liefhebbers
Tekst Tony Sempels
Foto Joseph Bams