zondag 14 mei 2023

New Race Festival Totaalplan Racing wint de eerste openingsrace van de Belcar


Totaalplan Racing hebben vandaag met hun Lamborghini Super Trofeo de eerste race van het Belcar kampioenschap gewonnen. Gisteren hadden ze al de kwalificaties gewonnen voor de Audi GT2 van PK Carsport.
Het was de Lamborghini Super Trofeo Evo 2 die iedereen het snelst weg was. Gelukkig kwam iedereen goed uit de eerste linkse richting de kanaalbocht. De Audi GT 2 volgde in het spoor van de Lamborghini van Russel Racing terwijl de Porche van Derdaele mooi op een derde plaats kwam te rijden. Het waren spannende 180 minuten met wisselende posities in de GTA Klasse. Het was uiteindelijk toch de Lamborghini van Totaalplan Racing die met 11" voorsprong de overwinning naar zich toe wisten te trekken voor De Audi GT2 van PK Carsport. en derde eindigde De Porche van Derdaele.
In de GTB Klasse was de overwinning voor het Hamofa Motorsport met de BMW M4GT4. De tweede plaats was voor Alnimax Racing eveneens met een BMW M' GT4 en derde werd TCL Motorsport ook met een BMW M4 GT4.

In de TA klasse was de overwinning voor Mark Vehoeven en Brent Verheyen in een BMW M2 CS zij hadden bijna twee minuten voorsprong op Van Den Hove- Bradt - Van Den Hove in een Cupra TCR. Derde werd het duo Vaesssen- De Keersmaecker in een BMW M2 CS Racing.
De TB klasse waarin het Convents Racing Team uit Zolder uitkomt. Donderdag tijdens de internationale testdag hadden ze een primeur voor de wagen nr° 60 een BMW E90 325i. De wagen werd helemaal in een nieuw jasje gestoken. De drie kleuren op de wagen vertegenwoordigen een prachtig restylen. Maar vandaag was het minder prettig voor de BMW. Op vijftig minuten voor het einde begaf de motor het en liet een oliespoor achter op het circuit. Door het oliespoor kwamen een paar wagens in de problemen en werd de safetycar uitgestuurd. Alle hoop dan maar op de tweede wagen van het CRT Team, eveneens een BMW E90 325i. De wagen heeft zijn sporen al verdiend in vorige editie van de Belcar en werden vorig seizoen nog eindoverwinnaar in hun klasse. Dus alle hoop op de piloten Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne De Meulder. De race verliep niet vlekkeloos voor het CRTeam. Vechtend voor iedere morzel asfalt wisten ze de derde plaats te veroveren. Maar op drie ronden van het einde sloeg ook het noodlot toe voor de wagen Nr°50. Vincent Convents die het stuur overgenomen had kwam de box binnengereden en iedereen dacht dat hij niet genoeg benzine aan boord had om de wedstrijd te eindigen. Nee hoor, een platte voorband was het probleem en vader Dave gebaarde dat er geen tijd was om de klapband te vervangen. De derde plaats moest Vincent proberen vast te houden en heeft zo de drie laatste ronde met een klapband heeft afgewerkt. Straf stuk staaltje van racen wat Vincent aan de dag legde. Zo kon hij de derde plaats met 0,313 duizendste veilig stellen. De winnaars in de TB klasse waren Van De Water en Vangeel in een BMW E46. Op de tweede plaats eindigde het duo Werckx - Werckx met een BMW 330i en zoals eerder al aangegeven, derde werden Convents, Raymakers, De Meulder.
Op deze zonnige lentedag waren heel wat toeschouwers komen opdagen om getuige te zijn van het eerste Belcar Championschip van het nieuwe seizoen. Dank aan Joseph Bams voor deze verslaggeving en foto's