vrijdag 12 mei 2023

Voorbeschouwing Belcar tijdens NEW RACE FESTIVAL 13-14 mei

Donderdag is normaal gesproken de trainingsdag bij uitstek op circuit Zolder. Gisteren was het niet anders alleen dat er veel teams aanwezig waren. Dit weekend start immers het Belcar seizoen en dan wil iedereen wel weten hoever ze staan. Dus héél veel auto's op de baan, het leek wel of er één of ander klassement te verdedigen viel. Niets is minder waar, de racewagens moeten in optimale conditie aan de start gebracht worden. Het hoogtepunt van het weekend is zondag de drie uur durende race van de Belkcar. Zondag staan er voorlopig 32 wagens aan de start waarvan er gisteren heel wat een doorgedreven trainings-dag doormaakte.

Wie schuiven we zondag naar voor voor de overwinning

In de GTA klasse verwachten we een duel tussen de AUDI GT2 van PK Carsport en de Lamborghini Super Trofea EVO 2 van Russel Racing. Ook de Porches zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien, en dan denken we in de eerste plaats aan het Red-Ant Racing, de Speedlover en Q1- Trackracing. Gisteren zagen de Porche nr°54 supersnel over het asfalt gaan met aan het stuur Jan Lauryssen. Ook Michiel Haverans kan verrassend snel uit de hoek komen met de Red-Ant Porche 992 GT3 Cup.

Wie haalt het in de GTB klasse
Bij G&A Motors by G&A Racing pakken ze uit met Sam De Jonghe, Guido Kenis en Michael De Keersmaecker in de BMW M4 GT4. Strijd zal er zeker zijn in deze klasse want er staan vier BMW M4 GT4 aan de start. Verder is BE Motorsport de enige die met een Porche Cayman GT4 aan de start staan.

De TA Klasse, wie mag zondag op het podium
In deze klasse zal er strijd geleverd worden tussen de BMW M2 CS en de enige tot nog toe Audi RS3 LMS van M&D racing.

De TB Klasse.
In deze klasse rijden de winnaars van vorig seizoen met name het Convents Racing Team. Zijn ze ook dit jaar het te duchtte team! Ze hebben aan toeval niks overgelaten want de wagen waarmee Davy Convents en Dirk Groen het Belcar seizoen aanvatten is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Het CRT zet ook dit jaar een tweede wagen in in het Belcar Kampioenschap. Met Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne de Meulder hopen ze dat de BMW nr° 50 het ook dit seizoen uitstekend gaat doen. Herinneren we ons hoe spannend het vorig seizoen eraan toe ging en dat het CRT team moest wachten tot de laatste minuut van het kampioenschap om overal kampioen te worden. Met veel dank aan Joseph Bams  en website Foto -Joseph