maandag 21 november 2022

Hebad op Belgisch Kampioenschap voor jeugd in Londerzeel

Het weekend van 19 en 20 november zakte Hebad met 5 spelers af naar het Belgisch Kampioenschap in Londerzeel.
Hebad had 2 spelers in de oudste reeks tot 19 jaar Jona Quintens en Amber Boonen, daarnaast waren er 3 spelers in de reeks tot 15 jaar Fae Boonen, Arthur Christian en Louise Kimps Onze spelers waren niet afgereisd om snel afscheid te nemen van de sporthal Sportoase in Londerzeel.
Arthur Christian en Louise Kimps moesten zich al eerste gewonnen geven, maar dat was pas in de kwartfinale en ze kunnen dus meer dan tevreden terugkeren naar de thuishaven in Heusden.

Voor onze drie andere spelers was het knallen tot in de finale
Jonah Quintens won het herendubbel U-19 en speelde de finale in het enkelheren U-19.

Fae Boonen speelde drie finales, ze won het dubbelgemengd U-17 (twee jaar ouder).
Ze won eveneens het dubbeldames U-15 en speelde de finale enkel dames U-15. Van een knalprestatie gesproken, deze kan tellen.
Dat winst en verlies heel kort samen liggen heeft Amber Boonen ondervonden in het enkeldames U-19, in de finale ging ze onderuit met het kleinste verschil 20-22 en 20-22.
Dat deze jongster weerbaarheid heeft is duidelijk, ze pakte de titel in het dubbeldames U-19

Proficiat aan alle winnaars en deelnemers, jullie hebben het fantastisch gedaan.
Met trots kijken we al uit naar volgende week, want dan zijn er de Vlaamse kampioenschappen, en Hebad zakt af met een 10-tal spelers naar De Nekker in Mechelen om de strijd aan te gaan. Met veel dank aan Chris Linders voor verslaggeving en foto