maandag 21 november 2022

Sunday Evening Blues met Chilly Willy

  
Zondagavond tijdens de Sunday Evening Blues in het Muze CafĂ© was het de beurt aan Chilly Willy, Loony Goony and the Free American Indian Hippy Blues Street Fruits of in het kort Chilly Willy. Chilly Willy stond vandaag 30 jaar op het podium. Tevens Mag Chilly Willy zich prijzen met hun drummer Walter Cuyvers die ondertussen 82 is en nog steeds het ritme van de groep aangeeft. 

De bandleden zeggen dat Chilly Willy nooit zou geweest zijn wat het was zonder Walter. In een klein gesprek met Walter vertelt hij me dat hij heeft leren drummen op een drumstel op zijn kamertje boven de schoenenwinkel van zijn mama. Op een keer kwam er een man in de schoenenwinkel die Walter had horen drummen en hij vroeg aan Walters moeder of hij naar haar zoon mocht gaan kijken. Deze man bleek een muzikant te zijn van een Jazzband op een cruiseschip naar Congo. 

Walter heeft alle knepen van het vak van hem geleerd. Walter die nog heel energiek en zeer jong oogt voor zijn leeftijd vertelt me dat hij zonder de band niet kan. "Als ik niet meer had mogen drummen, dan was ik al lang dood!" Ik wens Walter nog vele jaren drumplezier bij de Chilly Willy's, de blueslegende die niet zonder hem kan. Dank aan Linda Graulus voor verslaggeving en foto's