zondag 16 oktober 2022

Provinciaalse kampioenen cyclocross Eversel.


Vandaag werd er in de cyclocross B"Berg Op" Eversel gestreden voor de provinciaalse titels bij de Elite3 en Masters A en B. Plaatselijk renner en als een tijdje gestopt als veldrijder had voor één keer nog eens de crossfiets van Zolder gehaald.

Ook Bjorn Houben was gebrand op de Provinciaalse trui maar moest afrekenen met een ijzersterke Jo Pirotte die Limburgs Kampioen werd . Michael Bervoets eindigde op een verdienstelijke 4de plaats algemeen en werd derde op het Limburgs kampioenschap.

Bij de dames waren al ogen gericht op Anna Vanderaerden bij de junioren. Het was haar eerste cyclocross na haar wegseizoen. Haar start was verre van slecht maar naargelang de wedstrijd vorderde verachterde ze. Ondanks haar uitslag werd ze toch nog Limburgs kampioen.

Ook bij de junioren mannen was het één als spanning. Zes renners namen de kopstart en kersvers Limburgs kampioen van vorige week in Sint Truiden Yoren Vanhoudt liet zich niet verschalken. De zes bleven bikkelen tot de laatste ronde en daar probeerde Heirbaut Vanhoudt uit het wiel te rijden. Maar Vanhoudt liet niet begaan en zette zich achter in het wiel van Herbaut en samen naar de finish. Er zeer close spurt, slechts enkele centimeters verschil, daarmee kon Yoren Vanhoudt zijn Limburgse trui meer glans geven.
Mogen we besluiten dat hij momenteel in een uitstekende conditie verkeert!!
We denken het wel naar wat hij vandaag heeft laten zien.
Met dank aan Joseph Bams voor verslaggeving & foto's