donderdag 20 oktober 2022

Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 21 oktober staat in het vet aangestreept in heel wat agenda’s, want op die dag trekt iedereen die betrokken is in het Vlaamse Jeugdwerk in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes naar school of het werk voor de Dag van de Jeugdbeweging.

Zo ook in Heusden-Zolder, waar ruim 250 enthousiaste leiders en leidsters elk weekend present tekenen om te ravotten, te knutselen en te spelen. Ze zorgen stuk voor stuk voor tal van leuke en onvergetelijke momenten in hun jeugdwerking. Een jeugdbeweging in je buurt is zeker en vast een meerwaarde!

We trekken vrijdag dan ook met veel plezier alle registers open om iedereen in de bloemetjes te zetten. De leden van de jeugdraad trappen af met hun jaarlijkse traditie, het uitdelen van chocoladerepen tijdens het ontbijt in het Sint-Franciscuscollege. ’s Middags krijgen alle leerlingen en leerkrachten, die in jeugdbewegingskledij naar school komen, van onze collega’s van Jeugd een lekkere hamburger. In totaal zullen er een kleine 1000 stuks over de toonbank gaan. Daarnaast is er ook een toffe photobooth om je mooiste glimlach vast te leggen.

Het feest gaat ’s avonds verder in de Hangar58 in Genk waar alle Limburgse leiders en leidsters samenkomen voor een geweldig slotfeest. Het lokaal bestuur zorgt i.s.m. de jeugdraad voor 4 bussen om leiding van Heusden-Zolder gratis & veilig van en naar Genk te brengen
Dank aan Joseph Bams voor deze foto