zaterdag 15 oktober 2022

Ber Sjap Classic cyclocross

Vandaag is de eerste dag van het tweeluik van dit weekend afgewerkt van de cyclocross Op de Berg in Eversel. De jeugd mocht er aan beginnen om 10 uur deze voormiddag met eerst de 8 jarigen, daarna de 9 jarigen, de 10 en 11 jarigen. Na de pauze was het de beurt aan de aspiranten. Eerst de 12 jarigen, daar was de overwinning voor Hendrickx Gabriel voor Cop Arto en Belmans Sep.
Na de 12 jarigen mochten de 13 jarigen naar de startplaats. Daar was de overwinning voor Peers Lars ,Tielens Mathiz werd tweede en derde werd Pecriaux Thomas.
Als laatste wedstrijd voor de jeugd waren de 14 jarigen aan de beurt. Met 44 stonden ze aan de start en de regen die tijdens de pauze het parcours wat gladder had gemaakt. In de eerste bocht een schuiver van één van de deelnemers en net geen massa valpartij. Het werd van bij de start een one man show van Van Lommel Sid. Bij aankomst had hij nog 10" voorsprong op Vanlommel Louca en derde werd Adriaens Tibe. Dan de hoofdbrok van deze eerste dag de Fun cross georganiseerd voor iedereen boven de 18 jaar tvv "Een Hart voor Senegal". Oud winnaar van de Ronde Vlaanderen en groene trui winnaar in de Ronde van Frankrijk niemand minder dan Eric Vanderaerden kwam de start geven. Met 36 stonden ze aan de start en wie het meeste applaus oogstte was de Lotto ploeg van Swa Vanderaerden. Swa zelf zat samen met zijn compagnon op een aftandse tandem. Na een halve ronde hielden ze het al voor bekeken en het stalen ros ging weer op stal misschien tot volgend jaar. Vooraan in de cross werd er hard gebikkeld voor de overwinning. Het was uiteindelijk de winnaar van vorig jaar Ruben Veestraeten die ook nu weer op het hoogte schavotje mocht plaatsnemen.

Morgen staat de Cycling Vlaanderen CX Challenge op het programma. Ook staan de Limburgse kampioenschappen voor alle dames categorieën, elite 3 en al masters geprogrammeerd. Om10 uur wordt de start gegeven.

De uitslag van de Funcross,
1- Ruben Veestraeten
2- Lenaers Karel
3- Volders Sonny
4- Geerts Pieter
5- Veestraeten Sieën
Al de uitslagen van de vandaag gereden wedstrijden kan je terugvinden op Cycling Vlaanderen.be