vrijdag 29 januari 2021

Getuigen gezocht

Op 29/01/2021 omstreeks 12u45 is er een ongeval gebeurd tussen een fietser en een personenauto op de Koolmijn te Heusden-Zolder aan het kruispunt met de P. Amideuslaan. Volgens een getuige die stilstond aan het kruispunt, reed de witte BMW 1 reeks van Houthalen in de richting van Lummen over de Koolmijnlaan. Aan boord was een vrouwelijke bestuurder tussen de 25 en 35 jaar met donkerblond, lang haar. Deze vrouwelijke autobestuurder maakte oogcontact met de getuige, die met zijn voertuig stilstond in de P. Amideuslaan. Daardoor zag de bestuurster blijkbaar niet dat er een fietser was begonnen met oversteken, iets verderop, op de reglementaire oversteekplaats voor fietsers. Door de aanrijding werd de 35j vrouwelijke fietser achteruitgeduwd en kwam ten val in de goot van de rijbaan. De fiets belandde wat verderop, op het fietspad. De witte BMW is echter niet gestopt en heeft zijn weg verdergezet richting Lummen. De getuige kon nog zien dat de BMW het St-Barbaraplein is ingereden.
Een uitgebreide patrouille in de omgeving heeft niets opgeleverd. Momenteel loopt er een onderzoek en wordt er nagegaan of er camerabeelden beschikbaar zijn. De verwondingen van de fietser vallen al bij nog mee.
We willen hierbij een oproep doen naar mogelijke getuigen van het ongeval, naar getuigen die mogelijk de bestuurder van de witte BMW kennen, maar zeker ook een oproep naar de bestuurder van de vluchtende auto om zich alsnog bij ons aan te bieden.
• PZ Heusden-Zolder, Rectorstraat 2 – 3550 Heusden-Zolder
• 011/45.01.11
• Mail pz.heusden-zolder@police.belgium.eu
https://www.politie.be/5375/