vrijdag 29 januari 2021

Rony Herlitska nieuwe algemeen directeur lokaal bestuur Heusden-Zolder

Rony Herlitska heeft zijn loopbaan gestart in 1997 als projectingenieur bij een Limburgs bouwbedrijf. Hij stapte al snel over naar de publieke sector waar hij startte in de functie van industrieel ingenieur/preventieadviseur bij stad Tongeren. In 2006 werd hij adjunct-directeur van de dienst Technische Aangelegenheden om er in 2013 aangesteld te worden als directeur technische aangelegenheden. Als preventieadviseur stond hij ook in voor het welzijn op het werk zowel voor stad Tongeren als voor de Politiezone Tongeren-Herstappe.

Rony Herlitska (°1973) studeerde Industriële Wetenschappen aan de B.M.E. te Gent en behaalde aanvullende diploma’s (veiligheidscoördinator, EPC en EPB verslaggever). Naast zijn technische expertise verdiepte hij zich de laatste jaren als lid van het managementteam voornamelijk in organisatiebeheersing en strategisch beleidsvoering, met een speciale interesse in moderne leiderschapstechnieken.

Als algemeen directeur van Heusden-Zolder gaat hij vol enthousiasme een nieuwe uitdaging aan. Het is zijn ambitie om samen met de collega's te werken aan een moderne, efficiënte overheidsorganisatie. Een organisatie die streeft naar een uitmuntende dienstverlening voor alle inwoners in een high-performing omgeving.

Als verantwoordelijke voor alle gemeenteambtenaren wilt hij streven naar een transparante, open minded en laagdrempelige omgeving waar alle medewerkers zich thuis voelen.
Info: Stafdienst Secretariaat & Juridische Zaken – 011 80 80 80