zaterdag 15 juni 2024

Na 3 uur racen in Le Mans

De 24H of Le Mans word gereden op zeer hoge snelheden en iedereen wil voor het duister word toch bij de eersten rijden op het parcours. Wij volgen eigenlijk maar 2 bolides de #6 & #15 waarmee de broers Vanthoor rijden.
#6 de Porsche 963  mocht in pole vertrekken met Laurens Vanthoor achter het stuur om toch proberen een voorsprong op te bouwen maar zoals gezegt iedereen probeert dit te doen en na zo'n 2 uur racen werd het stuur overgenomen door Andre Lotterer en met bijna 3 uur race die voorbij zijn staat het Penske Team op de 14de plaats van het klassement. Maar  de nacht moet nog komen en dan zijn er nog vele uren dus alles kan nog. Ze reden tot dusver al 41 ronden en staan nu op 2min en 19 sec van de leider Team AF Corse met F Schwartzman achter het stuur.
De hoogste snelheid zat zij al reden vandaag was 333,9 km/u n zijn al 5x in de pits geweest.

#15 mde BMW waar Dries Vanthoor mee rijd op een 20ste plaats momenteel na 3 uur racen met R. Marciello achter het stuur. M. Wittman mocht achter het stuur plaatsnemen met de start. Team WRT rijd op dit moment zo'n 3min14sec achter op Team AF Corse met achter het stuur F. Schwartzman. De hoogste snelheid dat dit team vandaag al gereden heeft was 341,3 km/u in Le Mans nog een uurtje te gaan en dan zal Dries Vanthoor wellicht het stuur overnemen en hij staat ervoor bekend om alles eruit te halen aangaande snelheid en durft risico's in zijn bochtenwerk te nemen. #15 is al 4x in de pits geweest
Dank aan Annie Verslegers  voor de foto