zaterdag 1 juni 2024

FILIP JORDENS & MAARTEN LINGIER

Fenomenale hommage à Brel
De muziek van Jacques Brel beroerde de harten van miljoenen mensen over de hele wereld. In 1967 zei hij, tot ieders verbazing, het podium vaarwel. Vanaf dan speelde hij mee in tal van films, begon aan een wereldreis op zijn zeilboot en strandde op de Markiezeneilanden. In 1978 stierf hij aan de gevolgen van longkanker.

Filip Jordens krijgt alle Brel-fans op het puntje van hun stoel met zijn fenomenale Brel-hommage. Pers en publiek zijn overdonderd. Wat enkele jaren geleden begon als een respectvolle groet, is ondertussen uitgegroeid tot een voorstelling die volledig zijn eigen bestaansrecht heeft. Jordens reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is.

In ‘Hommage à Brel’ brengen zanger Filip Jordens & pianist Maarten Lingier een bloemlezing uit het magistrale œuvre van Jacques Brel. Geheel in Breliaanse traditie versmelten ze de kracht van het woord en de passie van de partituur tot parels van zuivere vertelkunst. Meer dan ooit ligt de op de dichterlijke schoonheid van de schijnbare eenvoud. www.filipjordens.com
Veel dank aan Herman Eerdekens voor de mooie fotobijdrage