maandag 6 mei 2024

Race Wars viert 20 jaar van tuningspektakel


 Een terugblik op de gloriedagen van de jaren '80 en '90"
Het was een explosie van uitlaatgeluiden en opgevoerde motoren toen Race Wars, het meest epische openlucht tuning-event van de BeNeLux, zijn 20ste editie vierde. Van vrije sprints tot adembenemende stunts, dit evenement had het allemaal. Dit jaar was er een bijkomende twist, namelijk een nostalgische reis terug naar de gouden tijdperken van tuning - de jaren '80 en '90.

Met een knipoog naar het verleden waren enkele pareltjes uit die tijd te bewonderen, auto's die normaal gesproken ergens 'onder een deken' stof verzamelden maar voor deze gelegenheid weer schitterden in de schijnwerpers. En wie anders dan de legendarische Alex Pico, bekend van het populaire MTV tv-programma 'Pimp my Ride', stond klaar voor een hartelijke 'meet & greet'. Alsof dat nog niet genoeg was, werden liefhebbers getrakteerd op een blik op maar liefst 7 auto's die schitterden in The Fast & Furious-franchise, een ware traktatie voor fans van het eerste uur.

Maar wat het echt speciaal maakte, waren de talloze tuning cars die de paddock en het circuit bevolkten als een kleurrijk leger van gepersonaliseerde krachtpatsers. En de vrije sprints waren niet alleen voorbehouden aan de elite; honderden kandidaten streden om een plekje in de line-up, die hun wagens keer op keer tot het uiterste dreven in een pittig duel op de 200 meter sprint.

En laten we de adrenalinejunkies niet vergeten - de driftraces die de hele dag door plaatsvonden, de adembenemende stunts van het Guinness Wereldrecordhouders Delporte Team en natuurlijk het shop village, waar de beste tuning-items wachtten om ontdekt te worden.

Met droog weer en de zon als bondgenoten was het een dag om te koesteren voor de duizenden zielsverwante autofans die zich verzamelden om samen te genieten van deze uiting van snelheid, stijl en nostalgie.

Race Wars 2024 was een eerbetoon aan de tijdloze kunst van tuning, een feest dat zichzelf elk jaar overtreft. En zoals elke liefhebber weet, is dit een must-have op de agenda. En we kunnen niet wachten tot volgend jaar. Met dank aan Niels Panis voor verslag & foto's