zaterdag 18 mei 2024

New Race Festival.


Vandaag is het seizoen geopend op circuit Zolder methet New Race Festival. Dit betekent dat ook het Belcar seizoen van start gaat. Vandaag mochten de 21 deelnemers strijden voor de pole of de eerste plaats op de grid. PK Carsport gaat morgen op de eerste plaats staan met de Audi GT2 R8. Naast de Audi op de tweede plaats staat de Porche 992 GT3 Cup van Derdaele en op de derde plaats de Lamborghini Super Trofeo van de stal Russel Racing by PK Carsport.

Morgen staat een race van 125' op het programma. Starten doen ze om 14u00.
Naast de Belcar zijn er nog andere races. De Midjet 2L Nord Europe openen de zondag met hun derde race van het weekend. De eerste race werd gewonnen door Therbo August voor Damiani Romain en Clay Tristan. In de tweede race van vandaag waren de rollen omgekeerd en werd het een close finish waarin Damiani als eerste onder de zwart wit geblokte vlag ging. Therbo August eindigde nu als tweede op slecht 0.029 van een sec. Derde werd De Miguel Julien.

De Belcar Skylimit Sprint Cup mochten vandaag twee kwalificaties afwerken. Heel veel wagens aan de start wat natuurlijk het nodige spektakel levert morgen bij de races. Maar in de eerste kwali van de dag was Beliën Patrick in zijn BMW M240i Davytec de snelste voor Boffin Ruud in een BMW M4 GT4 en derde werd Kuepper Bernd BMW M3 E90. In de tweede kwalificatie was Beliën Raf in de BMW M240i Davytec de snelste voor Boffin Ruud in de BMW M4 GT4 en derde werd Lievens Bart In een BMW M2 Competition.
De Belcar Historic Cup dan. Ook zij moesten een kwalificatie afwerken. Ook hier een goed gevuld deelnemers veld. 43 auto's die om de eerste plaats streden in de kwalificaties. Eerste plaats voor Brancaerts Kuc in een Chevrolet Corvette C4 ZR1. Tweede plaats was voor Kuijl Tim in een Ford Capri 3100 RS voor zijn stalgenoot Kuijl Tim in een BMW E36 325i.

Als laatste hebben we nog de TCR Europe nog. Het was al Nicola Baldan wat de klok sloeg. Hij wist de twee kwalificaties te winnen en de eerste race van de dag. Aurélien Comte moest drie keer tevreden stellen met een tweede plaats. Morgen staan er heel wat wedstrijden gepland met toch wel als uitschieter de Belcar Endurance Championship.
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's