woensdag 29 mei 2024

LUCINDA RILEY-AVOND in onze Bibliotheek

 Lucinda Riley is zonder twijfel een van de populairste auteurs van dit moment, vooral bekend om haar "Zeven Zussen"-reeks. Deze boeken hebben wereldwijd een enorme schare fans en de populariteit vertaalt zich in lange wachtlijsten bij bibliotheken, zoals je zelf hebt ervaren.

Of er een auteur populairder is dan Lucinda Riley hangt af van verschillende factoren, zoals het genre, de regio, en het tijdsbestek. Wereldwijd gezien zijn er andere auteurs die ook buitengewoon populair zijn, zoals J.K. Rowling met haar "Harry Potter"-reeks, Dan Brown met zijn thrillers zoals "De Da Vinci Code", en recentelijk auteurs als Delia Owens met "Daar waar de rivierkreeften zingen". In het romantische en historische fictiegenre, waarin Lucinda Riley excelleert, blijft zij echter een van de toppers.

De populariteit van Lucinda Riley is te danken aan haar meeslepende verhalen, gedetailleerde historische achtergronden, en de manier waarop zij complexe familierelaties verweeft met mysterie en avontuur. Haar boeken zijn toegankelijk en spreken een breed publiek aan, wat bijdraagt aan de hoge vraag en de schaarste in bibliotheken.

Het organiseren van een Lucinda Riley-avond in de bibliotheek is een geweldig idee om haar werk te vieren en fans bij elkaar te brengen. De quiz en boekentips zullen zeker gewaardeerd worden door de bezoekers. Het is ook een goede gelegenheid om mensen kennis te laten maken met andere boeken en auteurs die in dezelfde stijl schrijven, zodat ze iets te lezen hebben terwijl ze wachten op hun beurt voor de "Zeven Zussen"-reeks.
Dank aan Frederique Jamart voor de fotoreeks