zaterdag 25 mei 2024

FOODTRUCKFESTIVAL op Heldenplein zorgde voor veel sfeer & gezelligheid


Het Foodtruckfestival met live muziek begon langzaam op gang te komen toen het weer opklaarde en de zon doorbrak. In het begin leek het evenement rustig, met slechts enkele bezoekers die de weg naar het Heldenplein hadden gevonden. Echter, naarmate de lucht opklaarde en de zon begon te schijnen, stroomden steeds meer mensen toe om te genieten van de gezellige sfeer en de culinaire hoogstandjes.

De "Chefs on Wheels" zorgden voor een gevarieerd aanbod aan heerlijke gerechten. Bezoekers konden hun smaakpapillen verwennen met een breed scala aan internationale keukens. Zo was er Grieks eten beschikbaar, met heerlijke souvlaki en Griekse Pita, evenals Chinees eten met smakelijke dim sum en Peking eend. Ook de Spaanse keuken was goed vertegenwoordigd, met tapas en Churos die gretig aftrek vonden. Voor degenen die de voorkeur gaven aan meer traditionele opties, waren er ook frieten, hamburgers en pannenkoeken te verkrijgen. Vooral de hamburgers, sappig en rijkelijk belegd, waren een grote hit onder de bezoekers. Voor een zoete afsluiting konden mensen genieten van een versgebakken pannenkoek met stroop of suiker, gevolgd door een verfrissend ijsje in verschillende smaken.

De live muziek zorgde voor een extra dimensie aan het festival. Lokale bands en soloartiesten traden op en creƫerden een levendige en feestelijke sfeer. De muziek varieerden van rustige akoestische nummers tot energieke rock- en popmuziek, waardoor er voor iedereen wel iets te genieten viel.

De combinatie van heerlijk eten, stralend weer en goede muziek maakte het Foodtruckfestival tot een groot succes. De bezoekers verlieten het terrein met volle magen en een glimlach op hun gezicht. Morgen is er nog een dagje foodtruckfestival voor diegenen die het vandaag gemist hebben of het zo gezellig vonden dat ze er morgen weer naar toe trekken.
Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag en bijhorende foto's