maandag 29 april 2024

“Vlonderen in de ochtend” op zaterdag 04 mei

Een exclusieve wandeling georganiseerd door VZW Toerisme Heusden Zolder
Voor dag en dauw zijn sommige stukjes in onze gemeente Heusden Zolder nóg mooier dan anders. Wie vroeg in de ochtend met ons mee gaat dauwtrippen, geniet van de eerste zonnestralen die komen piepen boven de boomtoppen, de sprookjesachtige nevelslierten in de vallei van de Schansbeek – Berkenbosbeek - Mangelbeek, dauwdruppels tussen de grassprieten, een ochtendlijk vogelorkest. De aanwezigheid van prachtige waterplassen, open moeras, elzenbroekbossen en venig berkenbos wijst op de waterrijkdom van het gebied. Gelukkig kunnen we tijdens deze ochtendwandeling onze voeten droog houden en lopen we over het nagelnieuwe ‘Vlonderpad’. We wandelen deels langs de verharde trage wegen en paadjes waar we een mooi zicht hebben op de wetlands, de moeraszone, het oude stort van onze gemeente Zolder voor de fusie met Heusden. Het ‘Routeke’ of kolenspoor dat de kolen vervoerde naar de lossing aan het Albertkanaal. Delen van de vernieuwde wandelpaden in de Mangelbeekvalei ontbreken niet in ons aanbod.

Inschrijven: e-mail naar vzwtoerismehz@gmail.com met vermelding, uw naam, aantal personen, gsm nummer, e-mailadres!

Afspraak: noteer deze datum in je agenda, zet je wekker, om 6.45 u. verzamelen en vertrekken we vanaf de parking aan de vernieuwde Parking Beekbeemden (de vroegere lagere school) ingang aan de verkeerslichten Ringlaan Heusden Zolder

Meebrengen: het is geen witte sneakerswandeling, trek je stevige wandelschoenen aan, aangepaste wandeltenue (kledij volgens het weerbericht) en neem deel aan deze unieke ochtendwandeling.

Ochtendstond heeft goud in de mond! Ook je viervoeter kan mee aan de leiband met de 'Vroege vogels' tijdens het ochtendgloren.
Afstand: De wandeling is +/- 7 km
Wens je deel te nemen aan het ontbijt, dat na de wandeling wordt aangeboden in lagere school “De Leerplaneet” dan vragen we u om het verschuldigde bedrag over te schrijven op rekening van VZW Toerisme Heusden Zolder Rek.nr.: BE64 7370 6402 0952

Ontbijt: verse koffie, fruitsap, pistolet met kaas of ham, een heerlijke koffiekoek van bij de warme Bakker,.
Kostprijs met ontbijt: 7€/pp.