vrijdag 26 april 2024

Team Speedway Helzoldstars 28 april 2024


Zondag 28 april opent SpeedwayClub Helzold haar seizoen 2024. Voor deze seizoensopener haalt SC Helzold een oude succesvolle formule vanonder het stof, een teamwedstrijd. Het thuisteam, de Helzoldstars zullen het gaan opnemen tegen team Nederland. SC Helzold heeft kosten noch moeite gespaard een thuisteam samen te stellen om vingers en duimen bij af te likken. Enkele jonge Engelse rijders die jaren geleden hun eerste rondjes op de 125cc maakten op het Belgische gravel zullen nu terugkeren als fulltime profrijders. Ben Trigger, Luke Harrison, Max Perry en Sam McGurk hebben allemaal hun plekje bij grote teams in de Engelse liga. Zij staan te popelen om hun kunsten te tonen.

De ervaren Engelse rot Benjamin Barker zal onze kapitein zijn en waar nodig de jonge Engelse rijders van raad voorzien. Het Helzoldstars team wordt compleet gemaakt door de Deen Emil Eis en clubrijder Jeffrey Sijbesma. Team Nederland wordt aangevoerd door Mika Meijer. Meijer is sinds enkele jaren de nummer 1 van Nederland en wist dit seizoen ijzerstek te beginnen met de Nederlandse titel. Henry van der Steen is de meest ervaren rijder en zal de rol van kapitein op zich nemen. Verder zullen Rene van Weele, Lars Zandvliet, Pascal Swart, Ruben Guikema en Jurgen Kramer team Nederland compleet maken. Gebruik makend van het spannende Engelse systeem met pair riding en de mogelijkheid tot gebruiken van een tactische sub en joker voor dubbele punten zal deze teamwedstrijd tot een bloedstollende bedoening maken.

In het bijprogramma rijden de klassen van de zijspannen, nationalen en 125cc jeugd.
Bij de zijspannen is het uitkijken naar de thuisteams van Joachim Martens en Des Vanzonhoven, Kenny Van Eeckhout en Axelle Cannaerts, Michel Ledermann en Fany Marée. Zij zullen strijden om punten voor het Open Belgisch Kampioenschap tegen teams uit Nederland, Frankrijk en Engeland. In de nationale klasse is het uitkijken naar thuisrijders Johnny Kinable en Joris Theybers. Zij krijgen tegenstand uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en 3 Engelse jonge rijders die op een 250cc motor rijden. De jeugdklasse van de 125cc heeft 6 rijders aan de start uit Nederland, Frankrijk en Engeland.

Op zondag presenteert SC Helzold U maar liefst 44 heats over 4 verschillende klasen. Op zaterdag 27 april staan er zoals gewoonlijk weer vrije trainingen op het programma. Nieuw op de zaterdag is dit jaar het Open Belgisch Kampioenschap Speedway. Enkel toegankelijk voor rijders uit de nationale of rookies klasse zal er gestreden worden om punten voor het OBK. De rijder die na de 3 wedstrijden in Zolder dit jaar de meeste punten gescoord heeft mag zich Belgisch Kampioen 2024 noemen.

De vrije trainingen en het OBK op zaterdag 27 april zjin gratis bij te wonen.
Op zondag 28 april staan de officiële trainingen om 10u op het programma, de rijdersvoorstelling om 13.15u en de eerste heat om 13.30u.
Een entreekaartje kost €16, kinderen onder 16 jaar krijgen gratis toegang.
Het programmaboekje en parkeren zijn ook gratis. SC Helzold hoopt U zaterdag 27 en zondag 28 april te mogen verwelkomen in het Helzoldstadion.
Perstekst : Nico Moors SC Helzold waarvoor onze dank en foto's door Rudi Coomans