dinsdag 5 maart 2024

The Beer Experience FOODPAIRINGS

Dank aan Joseph Bams & Linda Graulus voor de foto's
Hop Gastrobar en curator De Kromme Haring
Het enige echte bierrestaurant in Leuven en ver daarbuiten is zeker Hop Gastrobar. Aan de Vaartkom serveren ze al enkele jaren een smaakvol menu met bijpassende bieren van de uitgebreide bierkaart. Kok Bram van Hop Gastrobar koos voor brouwerij De Kromme Haring uit Nederland om deze foodpairing mee te helpen organiseren. Jan Lemmens van 'De Kromme' is dit jaar de curator van de Zwarte Zaal op The Beer Experience en we kennen hem ook van het spraakmakende wilde bieren-festival Carnivale Brettanomyces in Amsterdam. Zeker een topcombo, die 2 samen!

Eigenzinnige pairing van DOK/RØK
Als er een taproom is waar je ooit moet geweest zijn is die van DOK Brewing Co. in Gent. Aan de dokken, met een pakhuissfeer die aan de hippere oude-industriebuurten van Kopenhagen doet denken, bevindt zich hun indrukwekkende brouwerij. Knap ingericht met lange tafels, trendy én .... heerlijk smakelijk want ook RØK is daar gevestigd, het restaurant van Arthur Messiaen, de zoon van een van de oprichters van DOK. Arthur is de barbecue-meester daar en je kan hem bijvoorbeeld ook op Pukkelpop tegenkomen met zijn foodtruck. Op The Beer Experience "rookt" hij enkele gerechten bij elkaar, te proeven samen met unieke grape-ales van DOK. Een stukje Gent in Heusden-Zolder.

Kazen van La Fruiterie en de lambiekblends van Bofkont
Op Brussels Beer Fest deden ze het al eens samen en dat was zo geslaagd dat ze bij ons die "match made in heaven" nog eens over willen doen. Kaaswinkel La Fruiterie van de Kolenmarkt in Brussel kiest de kaasjes en Sam van Bofkont (Kontich, curator TBE 2023) zet er zijn eigen gegeerde bieren naast. Ze bereidden deze foodpairing alvast voor door meer dan 100 kaas- en biercombinaties te testen... Dat belooft: op deze tasting krijg je alleen de beste combo's!

De Hophemel: taproom met foodpairing
The Beer Experience en De Hophemel, dat klikt. Met hun one-offs proef je telkens weer iets nieuw en gevat. Hun taproom is ongetwijfeld één van de gezelligste cafés van Hasselt. Dat komt vanzelfsprekend mede door het charisma van brouwers Geert en Steven. Ze brouwen sinds kort hun eigen bieren achteraan dit pand en vooraan voorzien ze de bierliefhebbers van craftbieren van de tap en de juiste foodpairings. Je kan er ook terecht voor degustaties. Enfin, ideaal dus om hen ook deze editie van The Beer Experience uit te nodigen om hun DNA - beer&food - te demonstreren.

De Gebrande Winning + h.ertie
Raf Sainte is zonder overdrijving wereldwijd berucht om zijn bierrestaurant en bierkelder in Sint-Truiden. De steeds gedreven kok staat bekend om zijn klassieke kost met een creatief kantje, en daarbij uiteraard een onbekend of uitzonderlijk bier. Niet voor vegetariërs. Voor het bier brengt Raf een al even enthousiaste als roemruchte lambiekblender mee: Ulrich Kremer ofwel Uli van huisstekerij h.ertie. Oorspronkelijk is hij afkomstig van Duitsland. Tegenwoordig kent hij het Pajottenland en de Zennevalei als zijn broekzak. Door zijn experimentele stijl in het steken van lambieken en zijn kleine batches staan er vaak drommen mensen klaar om zijn bier te proeven. Haast je om hier een ticket voor te kopen!

Hilaire Spreuwers komt verrassend uit de hoek
Slimste Mens-gewijs zou je Hilaire Spreuwers kunnen omschrijven met deze woorden: 1. brouwer, 2. experimenteel biergastronoom, 3. bierrestaurant BitterZoet, 4. taproom BrewMine Tap, 5. verrassende foodcombinaties. Dat hij een autoriteit is op biervlak bewijzen ook de bezoekjes van Ray Cokes en Jean Blaute van Tournée Générale en onlangs nog Kobe Ilsen voor het programma Komen Eten op VRT. In deze pairing zijn zowel gerechten als de bieren van zijn hand. Wie de kookkunsten en verrassende brouwsels van Hilaire nog niet mocht proeven, is deze pairing een must.

The Beer Experience www.thebeerexperience.be
Tickets vind je hier terug KLIK HIER
CC Muze & ZLDR Luchtfabriek Marktplein 3550 Heusden-Zolder