woensdag 13 maart 2024

Schuttershof als bouwwerf in 2024


Alweer een bouwval in Zolder Centrum.
Bijna aan het oog onttrokken, maar voor verankerde Zolderaars, alweer een nostalgisch verleden gesloopt. Residentie ‘Schuttershof’ is in opbouw. Eén woning, een aantal garages van wijlen Mr Broekmans, en de oude feestzaal dienden te worden gesloopt.

In de jaren 60 deed deze , jarenlang ongebruikte ruimte, ook dienst als cinemazaal. In de jaren 70 eigenaar van gewezen Apotheek Verhoeven. Voer alweer voor de Heemkundige Kring, waar je beslist meer info kan vergaren over het toenmalige, nog bruisende Zolder Centrum.
Of de kasseien ‘wallen’ bewaard zullen blijven, is nog maar de vraag. Uit goede bron wisten we te vernemen, dat een kandidaat 'koper', de aankoop van zijn toekomstig perceel, annuleerde. Omdat niet op voorhand verkochte percelen, blijkbaar dienst zullen gaan doen, als 'maatschappelijke' panden. Maar wat het ook moge worden... Wie hedendaags kijkt naar Heusden Centrum, weet dat er na regen, altijd zonneschijn komt. En dat Zolder Centrum, ondanks de vervelende situaties die erbij gepaard gaan, ook zo mooi mag worden. Een positieve noot, en roze bril, is zeker geen onnodige uitzondering. Op iets wat toch onomkeerbaar is.

Voor de omwonenden staat het echter vast. Hun straat wordt in 2024 een echte bouwwerf. Nu ook de aanbouw voor nieuwbouw ook een feit is, aan de vroegere ‘staatsschool’, ’t Bergske! Wordt vervolgd! (TS)