woensdag 13 maart 2024

DORPSTUINTJES Heusden verhuis en rooien van de bomen


De mensen van de Dorpstuintjes Heusden hebben nu heel wat werk met het verhuizen van de ene plaats waar ze toch enkele jaren gerust hun groenten geteeld hebben naar het nieuwe stuk in de Garenstraat.

Maar het stuk in de Garenstraat dat van de gemeente is heeft een grootte van om en bij de 1,5 hectare maar daar staan nog  vele bomen op en vandaag is het machine gestart met de bomen te rooien zoals de vogelkers die in grote getallen op het stuk staan. Na het rooiwerk  kan men starten met het ruimen van alle takken, stammen en wortels  en dan kan men overgaan naar de bewerking van het land en de indeling van de grond.
Vorige week mocht Karel Smeets al de eerste spadesteek doen met al enkele planten die zijn meegekomen en op een voorlopige plaats zijn ingeplant.  Als het stuk volledig klaar is zullen deze plantjes de juiste bestemming krijgen.
Nog goed nieuws is dat er een trage weg loopt van de Garenstraat naar de Merelstraat en deze zal de naam krijgen ""SLAKKENPAD"" men zal deze trage weg dan ook terug proberen in orde te krijgen.
Nog werk genoeg voor de tuinliefhebbers de volgende dagen, weken  en maanden.
En zoals je op de foto's hieronder kan zien was alles afgebakend wat wel of niet mocht gerooid worden door de gemeente.