vrijdag 15 maart 2024

Pooltornooi Kuipke 2024.

De eindfase van dit vriendschappelijk tornooi, waarin stamgasten, met elkaar een ouderwets competiegegeven uit de grond stampten. Bereikt zijn eindfase!
Vooropgestelde finales, was uitgerekend voor eind Maart. Rekening houdend met ieders privé- alsook beroepsleven. Wat perfect opgevolgd werd door een Whatsapp groep.

Organisator Frank Agten zijn verwezenlijking, wat anno 2024, een meerwaarde is gebleken. Om alles vlotjes af te werken. Poules beslisten halvefinalisten in het solo gebeuren. Die onderling gaan uitmaken, wie doorgaat naar de finale, en de kleine finale voor een derde en vierde plaats van 2024.

Met één probleem. De cafébazin, zit in die halve finale. Indien ze zich plaatst voor een finale?! Wie gaat dan de uitreiking doen? Lachwekkende en kameraadschappelijke problemen, die aan een gezellige toog aan bod komen. Ook geplaatst voor die halve finale is Luc Cams, die al een paar keer de kranten gehaald heeft, voor zijn inzet voor het goede doel ‘De Kleine Prins’. Ze gaan het onderling tegen elkaar moeten opnemen tegen de winnaars van vorig jaar, David Gybels (enkel), en Tony Sempels (dubbel).

Het dubbeltornooi bereikt ook zijn finalefase. Maar ook zij zullen een waardige kampioen kronen.
Eén ding is zeker… Dit tornooi had alweer verrassende wendingen, met véél sfeer. Zeker de moeite waard, om er aanwezig te zijn tijdens, of er aan deel te nemen.

Mochten beide finales beslecht worden op eenzelfde dag, wordt Café ’t Kuipke, voor één dag.
Hét Crucible Theatre van Sheffield. Het plezantste, amateuristisch Mekka van Heusden-Zolder, voor amateur poolspelers, met veel lol… Was het daar niet allemaal om te doen??

Morgen beginnen alvast de halve finales, met om 15 uur een mooie affiche. En de rest, zal je zelf moeten ontdekken. Sfeer opsnuiven, door voor- en tegenstanders. Waar iedereen een gezonde ‘mening’ mag hebben! Sportief, én vriendschappelijk… vooral amicaal! (TS)