donderdag 28 maart 2024

Aanstaande weekend 30|31 maart + 01 april 2024 BMX Europa Cup


Foto's met dank aan Joseph Bams & Rudi Coomans
Als je in de buurt van Bolderberg-Terlaemen bent kijk je toch maar goed op de weg want het beloofd vanaf nu tot na het paasweekend echt druk te worden door de Europese Kampioenschap BMX dat dit weekend op de kalender staat geprogrammeerd. Er worden meer dan 3.000 BMXers verwacht uit heel Europa en zij brengen dan ook nog supporters mee. Dat belooft voor drukte op en rond het circuit.
Vandaag was het al enorm druk voor zij die toekwamen en moesten aanschuiven op parking 69, van caravans en campers alles hadden ze bij en de camping zal wel geheel volzet zijn. 
Vanavond nog alles installeren om de nacht goed door te komen, en morgen verwacht men ook nog een aantal deelnemers zodat zij hun BMX fietsen nog kunnen nakijken en zorgen dat de piloten vanaf zaterdag goed en fris aan de start zullen komen om hun wedstrijden op hoog niveau te kunnen rijden.

Zaterdagmorgen omstreeks 08 uur start dan deze Europese BMX Cup met de eerste race om 09u45 en dan aan een tempo zullen de races afgewerkt worden om zo rond de klok vanaf 15 uur te kunnen starten met de finalewedstrijden in de categoriƫn15|16 junior, U23 en elites en dan nog de podiumceremonie.
Als het weer ook alles toelaat zullen de  jongens & meisjes met de leeftijd tussen 8 en 12 jaar en de cruisers hun wedstrijden kunnen rijden en de finalewedstrijden zijn momenteel geplant om  19u45 en dan moet hun podiumceremonie nog volgen.
Voor zondag is het dan ook zo een drukke BMX dag die zowat hetzelfde is aangaande uren en reeksen zal gereden worden met dat verschil dat hier na 16 uur de 13|14 en 17+ categoriƫn in actie komen
Paasmaandag 01 april is de laatste dag van dit Europees kampioenschap hier racen dan de cruisers vanaf 09u30, de van 8 jaar tot 12 jarigen hun wedstrijd en de 13-14 jarigen verschijnen ook nog aan de start. Hier worden de finalewedstrijden verwacht omstreeks 15u15.
Nog even meegeven dat de inwoners van H|Z GRATIS  binnen mogen op verton van hun ID Kaart.