donderdag 4 januari 2024

CAMERAPROJECT OP KOOLMIJNLAAN

De Koolmijnlaan staat bekend als het levendige handelscentrum   Cité. Dagelijks verwelkomt deze drukbezochte locatie duizenden   bezoekers, of het nu is om te winkelen, lekker te eten of gewoon als   doorgaande route.
 De Koolmijnlaan is ook een drukke verkeersader. De drukte brengt   risico's met zich mee, zoals verkeersongevallen en hinderlijk   gedrag.  Denk maar aan foutparkeren op fietspaden en   vrachtwagenparkeerplaatsen. Die overtredingen worden bestraft   volgens het GAS-reglement van Heusden-Zolder.
  Als reactie op verschillende vormen van overlast, keurt het college   van burgemeester en schepenen het nieuwe cameraplan voor de   Koolmijnlaan goed. Camerabeelden maken niet alleen de   verwerking van overtredingen zoals foutparkeren en   verkeersongevallen makkelijker, ze zijn ook van onschatbare   waarde   om vandalisme en andere overlast zoals sluikstorten aan te   pakken. Er komen maar liefst 19 camera's, verdeeld over   verschillende zones tussen de brug over de spoorweg en Kameleon   Huis van het Kind. De politie krijgt live toegang tot de beelden,   zodat ze sneller kan ingrijpen. Bovendien kunnen de beelden ook   achteraf worden geanalyseerd. De investering in het cameraproject   verbetert de veiligheid en het comfort van bezoekers in   handelscentrum Cité. De uitvoering van de werken staat gepland in de loop van 2024.
Foto is een archief foto van 28 maart 2022  Klik hier om dit artikel te lezen.