maandag 4 december 2023

Sinterklaas bedankt de kinderen van de Blauwe Wijk


Een jaarlijkse traditie, alleen de lichte sneeuwval zorgde voor een nieuw gegeven binnen de Zolderse Blauwe Wijk.
De impresario tekende een vervolg aan het Zwarte Piet- en Miet verhaal. Vorig jaar, traden ze nog in het huwelijksbootje. Een jaar later, was er al opvolging verzekerd. Zwarte Miet én Piet hadden een buikje. En daar moest voor gezorgd worden deze namiddag. Zwarte Piet moest op dieet. En de kinderen deden maar al te graag mee. Met véél fitness oefeningen.

Voorzitter Volders stelde voor de blije intrede al vast, dat er vele nieuwe inwoners opgemerkt werden. Zij, die dit voor het eerst zagen, hadden meteen door, dat dit een hartverwarmende vzw is. Iets wat dit jaar al, zijn 49ste Sinterklaasfeest vierde. Maar dat ze door een zwakke verkoop van hun ontbijtkorven in het afgelopen jaar, hun reserves moesten aanspreken. Om alle kinderen groots te kunnen verwennen. Een kinderhand is echter gauw gevuld, en daar slaagden ze ook dit jaar alweer in. Vele blije gezichtjes en buurtbewoners die gezellig samen zitten. Met een dank aan hun sponsors, én het immer bereidwillige sterk team van vrijwilligers, wat ook groeit.

2024 wordt een uitzonderlijk jaar. Dan viert de Blauwe Wijk een Diamanten jaar. En er zal gevierd worden!!
Veel info hieromtrent mogen we nog niet vrijgeven. Iets wat we graag overlaten aan deze schitterende vzw, om aan hun buurtbewoners aan te kondigen. Het zal alvast iets worden, om nooit te vergeten. Net als vandaag. Een blije buurt, en een vereniging die zich met hart en ziel inzet voor hun medebewoners. Een wijk, waar elke bewoner, ongeacht leeftijd, tot zijn recht komt. (TS)