dinsdag 5 december 2023

Fien Troch kwam naar ELANFILMAVOND haar film "" HOLLY "" voorstellen


Gisterenavond speelde de film ""HOLLY"" in de Roxy Theatre tijdens de Elanfilmavond. Een bomvolle zaal en plots stond Fien Troch de regisseur op de Bünhe om de film persoonlijk te komen voorstellen aan de mensen in de zaal.

In de vijfde langspeelfilm van Fien Troch volgen we Holly, een 15 jarig meisje. Nadat ze een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.
HOLLY ging in wereldpremière in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts van de filmpers de Prijs voor Beste Actrice won. HOLLY is ook de openingsfilm van het 50e Filmfestival van Gent. Dank aan Stijn Phlix & ELANFilmavonden voor de foto en alle info