woensdag 6 december 2023

OPEN DORPSRAAD Bolderberg


Gisterenavond was er de open dorpsraad Bolderberg deze mocht plaatsvinden in de Witte zaal in Bolderberg. De dorpsraad Bolderberg onderscheidt zich erin om een open dorpsraad te houden waarin de bewoners aan het woord mogen komen, want dat vinden ze belangrijk. Wat leeft er bij de bevolking?

Daarom werden de bezoekers van de open dorpsraad in 3 groepen verdeeld. Er waren ook 3 tafels met een moderator opgesteld die notie nam van de opmerkingen.

De moderator aan tafel 1 was Peter Orens die notie nam van alle opmerkingenTafel 1 ging over het onderwerp wonen. Philip Peeters, projectontwikkelaar van AURUM kwam de bouwprojecten toelichten die hij wil doen in Bolderberg. Daarna konden de mensen vragen stellen. De bouwprojecten waren mooie initiatieven die helemaal thuis horen in Bolderberg, met een ecologische meerwaarde. Voor 1 project moeten er 19 bomen gekapt worden, maar AURUM zorgt er dan ook voor dat ze 43 nieuwe bomen aanplanten.

Aan tafel 2 was Jeroen Myny. Hij sneed het onderwerp mobiliteit aan. De werken die nu plaats vinden op de Zandstraat zijn bijna klaar. De bedoeling was daar om een veiligere omgeving te creƫren en dit vooral voor de fietsers. Dan werd de trage weg toegelicht die nu ligt halverwege de Zandweg, maar die men wil doortrekken. Een uitdaging is het groengebied Vrunstraat - Zandstraat - Sloggen en Sint Jobstraat dat een watergevoelig gebied is geworden. Daar mag een natuurvriendelijk project gerealiseerd worden, maar daar is verder nog geen uitsluitsel over.

Aan tafel 3 nam Jo Martens de taak van moderator op zich. Het onderwerp was daar "Algemeen & Verenigingen". Dingen die werden aangekaart waren de kleine sporthal versus de Velodroom. De omslachtigheid bij het klaarzetten van materiaal in de Velodroom werd besproken. Dat gaat in de sporthal iets makkelijker. Sport onder de kerktoren is niet weg te denken. Er werden ook vragen gesteld over de zelfstandigen in Bolderberg. Zij betalen en beheren de website www.bolderberg.be. De dorpsraad zet er op hun beurt informatie op over alles wat er leeft in Bolderberg. Verder werden er nog wat wist-je-datjes gedeeld. Het was dus een heel gemoedelijke leuke open dorpsraad met voor ieder wat wils. Veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's