maandag 18 december 2023

GO! Next BS De Schans - De Luchtballon maakt broodjes tvv de Warmste Week!Op vrijdag 15 december hebben de leerlingen en leerkrachten van BS De Schans - De Luchtballon zich ingezet voor De Warmste Week door gezonde broodjes te maken en te verkopen.

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hebben hard gewerkt en maar liefst 205 heerlijke broodjes bereid. Elk broodje was rijkelijk belegd met kaas, tomaat, komkommer, wortel, sla en ei. Tijdens de lunch hebben de kinderen genoten van hun zelfgemaakte broodjes.

De actie was een groot succes, met een opbrengst van maar liefst 570 euro! Dit geweldige resultaat was mede mogelijk dankzij de samenwerking met vzw IsBroodnodig, waardoor we de kosten konden beperken en de volledige opbrengst konden schenken aan het goede doel. Als school voelen we ons sterk verbonden met het thema van De Warmste Week, 'Opgroeien zonder zorgen', en daarom zetten we ons graag in om een positieve bijdrage te leveren.

Het opgehaalde bedrag zal worden overhandigd aan Vzw ‘t Kietelt, die zich inzetten om kinderen uit kansarme gezinnen een fijne verjaardag te bezorgen – iets wat elk kind verdient! Dank aan Kristof Gilles voor verslag en foto's