vrijdag 29 september 2023

Stopzetting Mijn VerbouwPremie voor de gascondensatieketel

De premie voor gascondensatieketels valt volledig weg voor eindfacturen vanaf 1 november 2023. Voor deze premie komen alleen eigenaar-bewoners uit de eerste inkomenscategorie* of verhuurders via een sociaal verhuurkantoor (SVK) in aanmerking. De premie geldt alleen voor gascondensatieketels met productlabel A.

Mijn VerbouwPremie is de eengemaakte premie van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen welke categorie├źn je kan aanvragen en het uiteindelijke premiebedrag.

Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel bedraagt 1.800 euro, met een maximum van 40% van het factuurbedrag, exclusief btw. Vervang je een oude verwarmingsinstallatie op stookolie? Dan bedraagt Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel 2.500 euro, met een maximum van 50% van het factuurbedrag, exclusief btw.

Je kan de aanvraag voor Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel nog indienen tot en met 31 oktober 2024 voor eindfacturen tot en met 31 oktober 2023. Facturen mogen maximaal 2 jaar oud zijn op het ogenblik van de aanvraag.

Verbouwers die investeren in duurzame energie, kunnen nog steeds rekenen op premies voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers. Alle voorwaarden vind je terug op www.mijnverbouwpremie.be.

Voor meer informatie of andere premievragen:
kan je elke dinsdag terecht bij het woonenergieloket in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak.
bel of mail naar Mieke Maes, mieke.maes@stebo.be , 089 39 16 51.
* jaarlijks inkomen gelijk of lager aan 40.730 euro voor een alleenstaande en 57.020 euro voor een koppel, per bijkomende persoon ten laste verhoogd met 4.160 euro
Met veel dank aan met dank aan Gemeente Heusden-Zolder www.heusden-zolder.be/