woensdag 23 augustus 2023

Zet mee je schouders onder een Bruisend Zolder!

Lokaal bestuur Heusden-Zolder is eigenaar van twee sites aan en nabij het Heldenplein in ZolderCentrum. Ruimtelijk onderzoek toonde aan dat deze gronden veel potentieel hebben om een maatschappelijke meerwaarde te realiseren voor de dorpskern. Het lokaal bestuur stelt een programma voor met een divers woonaanbod, winkelruimte en plaats voor een of meerdere horecazaken. Het Heldenplein krijgt ook een nieuw gezicht met een gebouw in hoogwaardige architectuur bovenop een vergroening van de publieke ruimte. Inwoners krijgen de kans om uitvoerig te participeren en deze ambities kracht bij te zetten door extra idee├źn te verzamelen. Samen gaan we voor een extra Bruisend Zolder.
TWEE UNIEKE SITES
In het centrum van Zolder beschikt het lokaal bestuur over twee uniek gelegen projectgronden aan en nabij het Heldenplein: de bebouwde site achter het gemeentehuis (hoek van de Ringlaan en de Molenstraat) en het braakliggend terrein voor het gemeentehuis (hoek van de Ringlaan en de Pironlaan). Deze centraal gelegen projectsites hebben een bijzonder potentieel om de dorpskern te versterken via bijkomend programma en heraanleg van de publieke ruimte.

EEN BRUISENDE KERN
Het lokaal bestuur stelt een nieuw programma voor met een divers woonaanbod, inclusief sociale huurwoningen. Want centraal gelegen woningen voor verschillende doelgroepen betekent meer leven in de kern. Bijkomend wil het lokaal bestuur extra winkelruimte voorzien en een plek voor een of meerdere horecazaken met een aangenaam terras op het Heldenplein.

GROENE PUBLIEKE RUIMTE
Het Heldenplein zal niet alleen leuke, groene plekjes krijgen, maar ook een vers gezicht via een nieuwe pleinwand in hoogwaardige architectuur. Daarnaast voorziet het lokaal bestuur in onder andere een kwalitatieve heraanleg van de publieke ruimte tussen de Basisschool ‘t Molenholleke en de nieuwe ontwikkeling op de site Molenbeemden. Wandelen en fietsen door Zolder wordt dus meteen veel leuker en veiliger.

DOE ZELF MEE
Wil je ook een bruisende, veilige en groene dorpskern? Noteer dan zeker al het eerste participatiemoment in jouw agenda. Deze workshop voor inwoners gaat door op 26 september in de Raadzaal van het gemeentehuis. Schrijf je in via de website of bel naar 011 80 80 80. Naast een uitgebreide uitleg over het project ‘Bruisend Zolder’, krijgt iedereen de kans om zowel bezorgdheden als frisse idee├źn te delen. Het lokaal bestuur informeert ook de inwoners via verschillende communicatiekanalen over de voortgang van het project en de uitkomst van de participatiemomenten.

INFO
Inwoners met vragen of suggesties kunnen steeds bij onze gemeentelijke diensten terecht via bruisendzolder@heusden-zolder.be of via www.heusden-zolder.be
Team Ruimtelijk Beheer & Woonbeleid Heldenplein 1 | 3550 Heusden-Zolder | 011 80 80 80