dinsdag 8 augustus 2023

HAZENPAD op Domein Bovy

 Het Hazenpad is een idee en een realisatie van de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder. Dit in samenwerking met het Berenhuis en de dienst Toerisme Heusden-Zolder.
Het Hazenpad is een wandeling voor kleuters waar ze kennis maken met grote Hazen, Cosmogolem en trollen. Ook passeer je langs de dierenweide. Deze wandeling is 0,9 km.

Kinderenmochten het nieuw Hazenpad ontwerpen voor Domein Bovy in het kader van de grote opkuis en hersteloperatie Domein Bovy. Zo tovert de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder het oude kabouterpad om tot een mysterieus Hazenpad. De verbeelding van de kinderen en jongeren ligt aan de basis. Zij leveren de ontwerpen. Jarenlang genoten vele bezoekers, zowel jong als oud van het kabouterpad op Domein Bovy. Bij een mooie wandeling doorheen heet bos kon je kaboutertjes ontdekken die zich verscholen tussen of zelfs in de bomen. Maar ook kabourtjes blijken de tand des tijds niet te doorstaan. Doorheen de jaren zijn vele kabouters beschadigd geraakt of zelfs verdwenen.

De dienst Toerisme van de Gemeente Heusden-Zolder vroeg de Academie of ze nog een toekomst zagen voor de kabouterkes, maar velen bleken niet meer te herstellen. Dan kwam de Academie met het idee om het kabouterbos om te vormen tot sprookjesbos. Een wereld waar fantasiewezens en mysterieuze wezens en trollen en elfen maar ook kabouters leven.

De fantasiebeelden werden zelfs veel groter dan de oude kabouters. Men bestede daarom extra aandacht aan de stevigheid, maar ook hun duurzaamheid zodat ze voldoende bestand zijn tegen weer en wind en vandalisme.

De verbeelding van de kinderen zal niet enkel geprikkeld worden door het zien van deze wezens, maar ook door het verhaal dat hen tot leven brengt.

We zien dit als project en dat kan blijven groeien over verschillende jaren waarbij telkens nieuwe wezens hun weg vinden naar Domein Bovy.
Meer info toerisme@heusden-zolder.be  of via de infolijn 011 80 80 88