dinsdag 8 augustus 2023

CIRCUIT ZOLDER maakt zich op om de Formule 1 terug te halen of de Formule E!!!

Zo lijkt het er in ieder geval op. Na een vernieuwd camera systeem, een vernieuwde asfalt laag, bijkomende veiligheidsvoorzieningen langs de piste, plaatsing van laadinfrastructuur verspreid over het domein, de ingebruikname van een nieuw state of the art medical center enkele maanden geleden, wordt op dit moment de volledige piste verlichting vernieuwd met de nieuwste LED technologie. Opnieuw ging Circuit Zolder hiervoor in zee met hun vaste huispartner EL systems, met hun eigen race ervaring en jarenlange dienst aan Circuit Zolder de perfecte partner om de beste keuzes te maken.
Zo werd met de keuze drie belangrijke criteria gehaald.

energieverbruik verlagen met minimaal 60%
een verbeterde licht opbrengt van minimaal 200%
geen lichtpollutie naar de buren
Vooral omreden van dit laatste viel de keuze op de meest recente verlichting van Schr├ęder die het licht gestuurd in rechthoekige vorm brengt naar het grondoppervlak dat vooraf in een lichtstudie is bepaald. Een systeem dat onder anderen ook door de overheid gebruikt word op autosnelwegen en gewestwegen die natuurgebieden doorkruisen.

Het doel is dit uiteraard tegen de donderdagavondtraining van de 24 Hours of Zolder op 24 augustus volledig operationeel te hebben, een moment waarop ook alle inwoners van Heusden-Zolder gratis toegang hebben net zoals uiteraard het weekend op zich.

Circuit Zolder schenkt de afgehaalde verlichting (type gasontladingslampen 250 of 400w) gratis ter beschikking aan lokale verenigingen van Heusden-Zolder die nood hebben aan verlichting of hun oude zwaar verbruikende halogeenverlichting willen vernieuwen. Hiervoor kan je tot eind deze maand contact opnemen met Circuit Zolder via info@circuit-zolder.be, hierna zullen ze aan een opkoper aangeboden worden.