zondag 9 juli 2023

Supercar Madness by Hankook op zondag


Vandaag was er een massa volk aanwezig op circuit Zolder. Lang geleden dat we nog eens een overvolle tribune konden fotograferen. Het leken wel de goede dagen uit vervlogen tijden. Een overvol programma en als we toch een beetje kritiek mogen geven is dat er te weinig wagens meededen aan deze Supercar Madness.
Vanmorgen werd de eerste race betwist tussen de Ford Fiësta rijders. Helaas maar negen wagens aan de start maar toch wist Tomas de Backer deze eerste wedstrijd over een half uur op zijn naam te schrijven. In de tweede race later op de namiddag werd het een nek aan nek race tussen Tomas de Backer en Alan Czyz . Minder dan een seconde werd Tomas de Backer afgevlagd.

De hoofdbrok van deze zondag was een duel tussen de BMW M6 GT3 en de Norma M20FC. Na de race van de Ford Fiësta Cup vielen de eerste regendruppels naar beneden. Tijd voor ander schoeisel, althans de regenbanden werden klaargelegd tijdens de start. Tijdens de opstelling van de wagens mochten de banden van de wagens gehaald worden. Mocht het harder beginnen regenen dan konden de regenbanden erop gelegd worden. Maar de meeste teams verkozen toch om op slicks verder te rijden. Dat was buiten de regenwolken gerekend die boven het circuit hingen. 

Veel wagens die achter de safetycar reden voor hun opwarmronde reden terug de pitboxen in om ander schoeisel te halen. Daardoor verloren veel piloten plaatsen maar de wagen die gisteren in de eerste race op de tweede plaats eindigde ging resoluut aan de leiding. We spreken over het duo Jansen-Poland in de BMW M6 GT3, supersnel was deze BMW. De winnaar van gisteren Thomas Piessens startte op de derde plaats. Zou hij deze tweede race ook op zijn naam kunnen schrijven? Dan moet hij voorbij de supersnelle BMW van Jansen -Poland zien te geraken. Maar er waren nog andere kapers op de kust. Een Radical mee in het gevecht voor het podium. De Norma M20FC kon vandaag geen vuist maken tegen de BMW M6 GT3 van Jansen -Poland. 

In een uur wedstrijd en 28 ronden verder was de overwinning voor de BMW van Jansen-Poland. Op de tweede plaats ook een BMW M6 GT3 van het duo Tubben-Weering. De derde en laatste podiumplaats waren voor de Radical SR3 rijders Berg-van Loenen. Thomas Piessens moest vandaag tevreden zijn met een vierde plaats.
De Uitslag.
1- 105 Jansen-Poland BMW M6 GT3
2- 111 Tubben-Weering BMW M6 GT3
3- 744 Berg-van Loenen Radical SR3
4- 611 Thomas Piessens Norma M20FC
5- 103 Hein Koopman BMW Z4 GT3
Met dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's