woensdag 12 juli 2023

De FantHasten met voorstelling in Kunst @ De Mijlpaal


4, 5 en 7/7 speelden De FantHasten Kunst van de Franse schrijfster Yasmina Reza. De voorstelling was een herneming van de succesvolle voorstelling die voordien ook al in de Vonk Ateliers in Hasselt speelde.
Van in het begin hadden we het idee om de voorstelling niet in een klassieke schouwburg te spelen maar op een locatie die aansloot bij het stuk. Vandaar dat we ook ongelofelijk blij waren dat deze voorstelling een plaatsje kreeg in het jubileumseizoen van De Mijlpaal.
In het stuk Kunst triggert de aankoop van een modern schilderij drie vrienden om een stand van zaken te maken van hun vriendschap. Na 15 jaar lief en leed gedeeld te hebben blijken de drie heren enigszins uit elkaar gegroeid te zijn en niet enkel op het vlak van hun smaak. De dialogen waren herkenbaar en zorgden voor het publiek vaak voor een luide lach of plaatsvervangende schaamte.
De voorstelling speelde telkens in een intieme setting waarbij er maximaal 40 toeschouwers toegelaten werden. Deze intieme setting waarbij het publiek rondom het speelveld zat, zorgde voor een hoge betrokkenheid bij het spel.
De FantHasten kijken dankbaar terug op deze mooie kans die Lut en Ivo hen boden.
Met veel dank aan Sigi Roosen www.defanthasten.be