woensdag 25 maart 2020

Corona wandeling of gewoon wandeling!

     
 De lente zon kriebelt en jeukt om er een stevige wandeling van te maken. Het fototoestel ligt al even aan de kant en ik hoef je niet te vertellen waarom. Het coronavirus heeft ons allemaal goed te pakken, niet dat we ziek zijn, verre van, het dagelijkse leven ligt helemaal overhoop. Daarom besloot ik er vandaag eens op trekken. Samen met mijn echtgenoot en onze Maltezer hebben we gekozen voor een Mangelbeekwandeling.

Het doet deugd en tegelijkertijd voelt het raar aan. Je komt mensen tegen en je ziet ze een afstand nemen. Ze willen je niet op een kleine afstand kruisen, nee, ze maken een boog, ze gaan zelfs wachten tot je hen op een veilige afstand voorbij wandelt. Zo diep heeft het corona virus ons te pakken. Maar toch geloof ik in een goede afloop. Mensen worden zich meer en meer bewust van het feit dat de opgedrongen maatregelen pas effect hebben als we ze opvolgen. Je merkt het gewoon. Veel wandelaars, geen groepen, absoluut niet. Gezinnen met hun kids, ouderen paren, maar zeker geen groepen. Ze hebben het begrepen. Ik wil dan ook diegenen die niet naar buiten kunnen laten genieten op een andere manier van de natuur.

De natuur begint zich stilaan te ontplooien. Her en der beginnen de bomen met hun bladeren te vormen. De Schootstraat waar we voorbij wandelen, wat een bloemenpracht. Het kan deugd doen, daarom geniet van deze foto's en sluit daarna je ogen om even na te genieten en even de zorgen te vergeten rond corona. Met dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's