zondag 25 juni 2023

Ook Australië boven in de junioren koers

De start van de junioren werd al met een kwartier later aangevat. Reden de meisjes nieuwelingen en junioren een beetje verkeerd hadden ingeschat. Maar geen nood , 64 junioren aan de start voor een koers over 84 km in deze bakoven, want dat was het wel. De eerste ronden bleef het gesloten iedereen bleef samen. Een paar renners probeerden weg te rijden uit het peloton. Zij kregen een 200 meter voorsprong en de volgende ronde was weer alles te herdoen. In de voorste gelederen herkenden we onze twee Heusdenaren met name Zander Tielens en Yoren Vanhoud. 

Vooral Zander Tielens was zeer bedrijvig in de voorste gelederen. Hij probeerde steeds weer weg te geraken maar kreeg geen vrijgeleide. Dan maar terug in het peloton en de volgende ronden afwachten. Halverwege koers, weer uitval van ZanderTielens ja weer hij, opnieuw ging hij aanvallen, ditmaal kreeg hij Yoren Vanhoud mee en nog een derde renner. Ook zij kregen niet echt een vrijgeleide. Het was nu al duidelijk dat Zander Tielens de sterkste man in koers was. Achteraan in de koers stond de deur wagenwijd open. Met bosjes werden de geloste renners uit koers genomen. 

Nog een paar ronden te gaan en de Australiër Inglis Toby had er genoeg van. Hij zette zich recht trok door en enkel de sterkste in koers Tielens kon de Aussi volgen. Zij kregen een voorsprong van 15sec en dit was genoeg om te spurten voor de eerste plaats. Zander Tielens was niet bij machte om de Australiër te kloppen en werd mooi tweede. Voor de derde podiumplaats werd er gespurt door het peloton en Beets Jeffe was de snelste. Na de koers hadden we een kort gesprek met de man van de koers Zander Tielens. Zander vertel eens je koers. " ik denk wel dat ik een mooie koers heb gereden keek er toch naar uit om voor eigen volk in Heusden eens te schitteren met een mooie tweede plaats als gevolg.

" Had je in het begin niet een beetje de indruk dat je teveel gegeven had? "ja in het begin had ik dat wel gedacht omdat ik alleen weg wilde rijden, Maar op het einde wel goed hersteld van al dat aanvallen". Die Australiërs in het peloton, kende je die mannen, heb je al mee samen gereden? "Nee ik ken die mannen niet, nooit van gehoord." "Het was een vriendelijke gast en reed goed mee toen we samen weg waren". In de spurt dan? "Nee ik wist niks van zijn spurt maar bene waren helemaal leeg". "Nog geprobeerd en de laatste strook bergop nog een demarrage proberen te plaatsen maar de benen ontplofte helemaal. Al bij al tevreden over mijn koers en met de uitslag. Dank aan Joseph Bamsd voor verslaggeving & foto's