zondag 25 juni 2023

Bér Sjap Classic Kermiskoers Heusden-Zolder


Deze namiddag onder een loden zon werden de meisjes junioren de weg opgestuurd voor een afstand van 71 km goed voor 19 ronden. Na de start van de junioren mochten de meisjes nieuwelingen aan hun koers beginnen. Zij moesten vijf ronden minder rijden dan hun collega's junioren. De wedstrijd bleef heel lang gesloten al probeerde plaatselijk renster Anna Vanderaerden bij de junioren het vuur aan de lont te steken. Maar die kans kreeg Anna niet. Vooral de vier Australische dames in het peloton hielden alles samen. 

We konden even met de mentor van de Australiërs spreken en zij wist ons te vertellen dat het de eerste koers op Europese bodem is . Ze zijn onder gebracht in een Limburgs team en we willen zoveel mogelijk op Europese bodem rijden aldus deze mevrouw uit Australië. In de voorlaatste ronde hielden de Australische dames het voor bekeken en Will Kera en Bailey Belinda kozen het hazenpad. De twee dames bouwden redelijk snel een geruststellende voorsprong uit en zouden uitmaken wie op het hoogste schavotje zou plaatsnemen. Het was Will Keira die het snelst van de Australische meisjes, Bailey Belinda werd verdienstelijk tweede en derde werd Siegers Emma. 

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Schampaert Lien. Na de koers konden we ven met Anna Vanderaerden spreken. Anna vierde geworden net naast het podium hoe voelt het. " Eigenlijk ben ik wel content over mijn koers want het is pas de eerste keer op veertien dagen dat ik terug op de fiets zit" En de warmte hoe heb je die ervaren? " Het was warm zeer warm en blij dat ik er vanaf ben." Wat staat er de komende weken nog op je programma? " Het eerstvolgende is de BK ploegentijdrit in Montenaken aanstaande zondag. Veel succes Anna
Dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's