zondag 25 juni 2023

Nieuwe brug over fietsentouternetwerk werd deze voormiddag geplaatst


Weken aan een stuk hebben werklieden gezwoegd om alles op tijd klaar te hebben  met de afbraak van de oude brug  die destijds door KS werd gebouwd in 1937 en tot vandaag kon overleven. Maar deze voormiddag werd dan de nieuwe brug fietsenroutenetwerk geplaatst  

We gaven al eerder een bericht mee met veel foto's van de werken aan de brug dat je hier kan terug vinden, het fietsenroutenetwerk moest een tijdlang onderbroken worden voor deze werken te kunnen voltooien.

Heel het spoorverkeer ligt dit weekend stil door deze werken van de afbraak oude brug en plaatsen van de nieuwe brug dat  begon op vrijdagavond omstreeks 23u00.  De grote kranen werden enkele dagen voordien al gebracht en in elkaar geplaatst zodat vrijdag de werken konden van start gaan.

De nieuwe brug kwam in stukken toe op het hiervoor klaargemaakte terrein en dan werd de nieuwe brug volledig in elkaar geplaatst en de beton werd dan ter plaatse gegoten. Een heel huzarenstukje ...
Tijdens het weekend van 24 en 25 juni zijn er werken dus geplant aan de spoorlijn Hasselt - Mol. De NMBS Spoorbus zal steeds uitrijden en alle stop/vertrek plaatsen aandoen voor alle mensen op hun bestemming te laten geraken.  KLIK HIER dan kan je de reisplanner NMBS raadplegen.
Verslaggeving Linda Graulus & Rudi Coomans
Dank aan Jeanke Knops , Linda Graulus & Rudi Coomans en Frederique Jamart  voor de foto's