zaterdag 10 juni 2023

Kruidig Bovy

Domein Bovy is een ‘Park met Smaak’ en dat mag je letterlijk nemen. Samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen organiseren we een feestelijke opening van het nieuwe ‘wildplukpad’. Tijdens een begeleide wildplukwandeling kom je alles te weten over eetbare planten. Met leuke workshops maak je een eigen EHBO-kruidenzalf boordevol geneeskrachtige eigenschappen. De Winning presenteert een gezellige ‘Gekruide Markt’ en in Bistro Bovy kan je lekker gaan lunchen. En hier en daar hoor je fijne muziekjes in het struikgewas. Kortom, een smaakvolle namiddag voor de ganse familie, en dat op Vaderdag!

Lunch in Bistro Bovy | vanaf 12u
Een [h]eerlijk driegangenmenu in de sfeervolle Bistro Bovy, gepresenteerd door de kok van De Winning. Prijs 20 euro, exclusief dranken, inschrijving en betaling via bistrobovy@dewinning.be

Wildplukwandeling | 14u & 15u30 | VOLZET
Een wandeling doorheen ons ‘Park met Smaak’ met gidsen Ilse Plessers en Nathalie Hermans die vertellen over al het lekkers tussen het gras. Max. 20 deelnemers, gratis, inschrijven via toerisme@heusden-zolder.be. Je kan ook op eigen houtje de wandeling doen met de ‘wildplukontdekkingskaart’.

Maak je eigen EHBO-kruidenzalf | 14u & 15u30 | VOLZET
Een blauwe plek of een schaafwonde? Geen paniek want met je eigen kruidenzalf heel je de wonde. Max. 15 deelnemers, gratis, inschrijven via toerisme@heusden-zolder.be

‘Gekruide Markt’ | vanaf 13u
Op het prachtige binnenplein van Bovy organiseert De Winning, samen met diverse partners, een supergezellige markt met een bijzondere aandacht voor kruiden.

Domein Bovy Galgeneinde 22 , 3550 Heusden-Zolder Toegang is Gratis
Reserveer toerisme@heusden-zolder.be Tel. +32 11 80 80 88
Organisatie Cultuur en Toerisme Heusden-Zolder