donderdag 15 juni 2023

Heusden-Zolder - Verdachte poging moord aangehouden

Maandag 12/06/23 omstreeks 13u30 kregen de hulpdiensten een oproep binnen over een dame die vol bloed hing en om hulp riep vanop het terras van haar appartement op Inakker in Heusden-Zolder. De lokale politie is onmiddellijk ter plaatse gegaan samen met de medische hulpdiensten en zij konden de 66-jarige bewoonster van het appartement aantreffen. Het slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis voor verzorging. Zij bleek zwaargewond te zijn, doch verkeerde niet in levensgevaar.

Het appartement vertoonde sporen van een vechtpartij. Een 70-jarige man uit Lummen werd door het slachtoffer aangeduid als de dader van de feiten. De man werd daarop opgespoord en kon kort daarna in zijn eigen woning worden aangetroffen waar hij gearresteerd werd.

In opdracht van Parket Limburg gingen het gerechtelijk labo en een onderzoeksteam van de federale politie ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

De verdachte werd op dinsdag 13/06/23 voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die besloten heeft de man aan te houden en te laten opsluiten in de gevangenis. Het verder onderzoek naar de feiten wordt gevoerd door de lokale recherche van PZ Heusden-Zolder. Parket Limburg