donderdag 4 mei 2023

Ambtenaren op de fiets

Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ stelt het lokaal bestuur 9 elektrische dienstfietsen ter beschikking voor de werknemers. De fietsen, verspreid over verschillende gemeentelijke locaties, worden in de eerste plaats ingezet als nieuw vervoersmiddel voor dienstverplaatsingen. De fietsen werden lokaal aangekocht en kregen voor de gelegenheid een frisse #vanhtotz make-over.
“Als trotse bezitter van het UCI Bike City label zijn de dienstfietsen een meer dan logische stap in onze strategie”, vertelt Lode Schops (schepen voor Mobiliteit). “We profileren ons geruime tijd als fietsgemeente en willen die sportieve lijn nu ook doortrekken in onze dagelijkse werking.”
Met de dienstfietsen wil het lokaal bestuur haar personeel overtuigen om de auto wat meer te laten staan en op de fiets te springen voor een vergadering op een andere locatie. Fietsen is bovendien een stuk gezonder en duurzamer en is vaak makkelijker om een bepaalde locatie te bereiken.
Het lokaal bestuur hoopt natuurlijk dat haar medewerkers de smaak te pakken krijgen en ook na de werkuren sneller op de fiets zullen springen. Trappen maar!