maandag 24 april 2023

Wielerclub "Berg Op Eversel"

Gisteren organiseerde de wielerclub "Berg Op Eversel" een wielerwedstrijd voor miniemen en aspiranten. In de voormiddag mochten de miniemen eraan beginnen. Over een select parcours van 1,4 km mochten de 8 jarigen de wedstrijd beginnen. Het eerste rondje werd een verkennings ronde, de trainers van cycling Vlaanderen namen de acht jarigen op sleeptouw. Na de verkenningsronde werden de rennertjes losgelaten. Broeckx Wout was de snelste van de 12 deelnemers. De uitslag 8 jarigen:
1- Broeckx Wout
2- De Laat Fyn
3- Cox Jesse

Op naar de 9 jarigen. Ook deze renners deden een verkenningsronde en reden een afstand van 5,4 km oftewel 4 rondjes van 1,4 km. Van de 13 deelnemers was Asselberghs Nand de snelste. Brands Jack Leon werd tweede en derde Smits Leon. Bij de meisjes mocht Cami Synn Op het podium plaats nemen.
De Uitslag;
1- Asselberghs Nand
2- Brands Jack Leon
3- Smits Leon

De 10 jarigen; Hier stonden 21 deelnemers aan de start om 7 rondjes af te werken. Daarin toonde Linsen Guus zich de snelste. Meynen Nell was de snelste bij de meisjes.
De uitslag:
1- Linsen Guus
2- De Peuter Thygo
3- Fosse Rik

De 11 jarigen, Deze jongens en meisjes mochten een afstand van 15,4 km afleggen. Met 24 aan de start om de 11 rondjes af te werken. De winnaar Verbraeken Jorbe liet maar liefst een gemiddelde snelheid van 30.39 km/h optekenen. Bij de meisjes was Sanders Hanne de snelste.
De uitslag:
1- Verbraeken Jorbe
2- Cox Vince
3-Celen Ferre

De 12-jarigen: In deze categorie stonden 33 deelnemers aan de start. Zij kregen een afstand van 19,6 km voor de wielen geschoven. Deze wedstrijd werd ontsierd door een zware valpartij in de 10 van de 14 af te leggen ronden. Drie rennerts gingen tegen de vlakte. Twee van hen konden terug vertrekken maar met renners was het erger gesteld. Zo erg zelfs de wedstrijd moest geneutraliseerd worden. De renner Kuylen Rob werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Heusden. Met nog 4 ronden te gaan werd de wedstrijd terug op gang geschoten. Van Der Krieken Kamiel werd winnaar in deze wedstrijd.
De uitslag;
1- Van Der Krieken Kamiel
2- Mathieux Jules
3- Bresseleers Lukas

De 13 jarigen: Voor deze wedstrijd stonden 29 deelnemers op de vertreklijst. Zij mochten een afstand van 25,2 km afwerken. De eerste druppels van regen kwamen naar beneden en naar mate de wedstrijd vorderde kregen de renners meer regen over zich heen. Twee renners met name Vanhove Jelle en Cami Senne kozen al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. Zij bouwden hun voorsprong bij iedere ronde verder uit. Het was zeker dat in de groep achter de twee leiders gespurt zal worden voor de derde plaats. De twee vooraan spurtte voor het hoogst haalbare namelijk, de hoogste trede van het podium. Vanhove Jelle was een zucht sneller dan zijn medevluchter Cami Senne. Voor de derde plaats werd 1'15"" gespurt, Peelman Ollie mocht op het derde plekje va het podium plaatsnemen.
De uitslag;
1- Vanhove Jelle
2- Cami Senne
3- Peelman Ollie.

De 14 jarigen. Voor deze wedstrijd kwamen maar liefst 55 deelnemers opdagen om een wedstrijd van 35km oftewel 25 ronden in de gietende regen af te werken. Het bleef lang een gesloten wedstrijd. Zat het weer er voor iets tussen, fijt was wel dat er voorzichtig gereden werd. Geen valpartij te noteren wel lekke banden en een aflopende ketting. Ongeveer halverwege de koers kon zich een groep van ongeveer een 20 tal renners los werken van het peloton. Er werd een stevig tempo maar voorzichtig tempo gereden. De groep zonderde zich verder af van de achtervolgers. Het was zeker dat in de kopgroep de winnaar zat. Er werd gespurt voor de eerste plaats en daarin toonde onze landgenoot Bastiaens Amexander zich sneller dan de Nederlander Van Der Krieken Vigo. De derde plaats ging naar Leukemans Milan.
De uitslag;
1- Bastiaens Alexander
2- Van Der Krieken Vigo
3- Leukemans Milan.

Voor alle uitslagen kan je terecht op de website van Cycling Vlaanderen. https://cycling.vlaanderen
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's