zaterdag 29 april 2023

Werken aan de Velodroom schieten aardig op.

Gisteren heeft Joseph weer een bezoek gebracht aan de Velodroom in Zolder. De werken schieten vrij aardig op, de piste is goed als klaar alleen dient er nog een blauwe band geschilderd te worden onderaan de piste. De piste is 250m lang en geeft me een enorme indruk zeker als op de hoogste kant van de wielerbaan staat. Ik vraag me af hoe de renners zich kunnen rechthouden want het is ongelofelijk steil. We dalen terug naar beneden waar de verschillende kleedkamers en douches te zien krijgen. Deze zijn af en ook de toiletten zijn af. 

Wanneer we doorlopen komen op een gigantische grote ruimte uit. We staan aan de ingang van het binnenplein. Het lijkt bijna een voetbalplein, de vloer van het binnenplein is afgedekt. De lijnen van de verschillende balsporten zoals basket, volley, minivoetbal, handbal en nog een deel andere sporten kunnen op het binnenplein gehouden worden. Ook in de inkomhal wordt doorgewerkt. In het spanplafond wordt de verlichting aangebracht. 

Terug buiten krijgen we een zicht op de grote parking die wordt aangelegd. Een graafmachine graft een sleuf vaan de afwatering. Volgende maand wordt het medical center afgebroken, daar wordt een waterreservoir van om en bij de 80.000liter aangelegd voor de opvang van het regenwater. Het nieuwe mediacal complex is volledig klaar, helaas krijgen we dat niet te zien. Het is nog een race tegen de tijd om het gebouw volledig klaar te krijgen tegen september.
Klik op de kleine foto's voor een groter bestand te foto's te zien
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving & foto's