vrijdag 28 april 2023

MEYPLANT de expo van de Gemeentelijke Academie Heusden-Zolder


 Kom de bloemetjes buitenzetten tijdens de grote kunsthappening KASTEEL MEYPLANT! De kinderen en jongeren van alle afdelingen van de academie in Heusden-Zolder, Beringen, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo laten bloemen en planten welig tieren in de voortuin van het roze kasteel.

Tijdens het openingsweekend, zaterdag 29, zondag 30 april en maandag 1 mei telkens van 13u tot 19u zit je helemaal op rozen want dan is het extra genieten. Veel kunst in de vorm van fauna en flora te zien in de expo of te beleven in de kijk-zoektocht. Je kan je uitleven tijdens tal van creatieve workshops die onze leerkrachten geven. En met een glaasje, hapje en veel muziek, animatie en gezelligheid op ons terras achter het kasteel wordt het voor iedereen genieten.
Zondag 30 april gooien we ook de deuren van het kasteel open; we houden dan opendeurdag van onze ateliers voor volwassenen. Je kan er praten met zowel leerkrachten als leerlingen over de lessen schilderkunst, tekenen, fotografie, beeldhouwen, grafiek, projectatelier en levend model.

Het academieteam zorgt ervoor dat het weer bruisend, sprankelend en roze zal zijn. U moet gewoon komen genieten. Van harte welkom! Verslag Marijcke Lecok